Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Моника Балаян
Моника Балаян

Г-жо Балаян, защо браковете в политиката толкова често се разпадат?

- Политиците, без значение на каква длъжност са, също са хора. От тях се очаква да са супергерои, да са морално устойчиви, да не се забъркват в любовни авантюри, но това е невъзможно. Както тези явления са характерни за обикновените хора, по същия начин са валидни и за хората с власт.

Те са подложени на неимоверен стрес

още с влизането си в политиката, а както е известно, всяка промяна е риск за брака. В случая ситуацията се усложнява от някои допълнителни фактори - тези хора прекарват твърде много време извън семействата си, посвещават се на някакви високи цели, преследват своите разбирания за справедливост в обществото, като постепенно си самовнушават, че са по-специални и "избрани". Всичко това прави съжителството с тях доста проблематично. В подобна ситуация бракът до голяма степен зависи от мъдростта на партньора им и доколко той е склонен да приеме тези промени.

В случая ситуацията се усложнява още повече, защото към всичко това се добавят

многобройните изкушения пред

един политик

и нарастващото му его. Хората във властта ежедневно се сблъскват с определен контингент мъже и жени, които буквално са излезли на лов - те ежедневно преследват политици заради по-големите им възможности, статута им и ореола им на богоизбрани. За тях хората във властта са като магнит, който неустоимо ги привлича.

Освен това не трябва да се забравя, че политиците са доста податливи на подобни изкушения, тъй като живеят под огромен стрес. Бях свидетел на това, докато работех в президентския апарат на Армения. Там видях, че хората на позиции са заплетени постоянно в някакви интриги, водят непрекъснати войни и задкулисни битки както в партиите си, така и с политическите си противници. Като капак на всичко това и ежедневно се притесняват да не загубят високите си постове.

От тази гледна точка всеки политик по свой начин се справя със стреса. Ако това съвпада с възможността за нова връзка с младо момиче

или момче, която ще му осигури търсения комфорт, той най-вероятно с удоволствие ще се впусне с нея. Всичко зависи от това доколко в нея ще види някаква светлина в тунела.

Но, разбира се, има и политици, които търсят нова, по-атрактивна връзка най-често с манекенки и актриси, отговарящи на по-високото им положение в обществото.

Как реагират семействата им на всичко това, четете в хартиеното издание.