Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кардиологът подозирал изневяра, искал тест за бащинство

Българският полицай, застрелял гръцкия лекар на остров Крит, пробвал да убие съпруга на любовницата си и на 23 септември, отново събота. Планът му обаче пропаднал заради ловуващите наблизо гърци. Тогава се прибрал в България и се върнал обратно на 6 октомври.

Ловци, намиращи се наблизо, видели с очите си екзекуцията.

“Убиецът беше

направил засада,

сякаш чакаше да

премине заек

Както идваше колата на доктора, убиецът изскочи, скрит зад маслиново дърво, и чух първия изстрел. Докторът спря колата, излезе от нея и тръгна да тича в обратна посока към град Сития, викайки за помощ. Последваха втори, трети изстрел. Започна да вика: “Ей, момчета, момчета”, разказа по тв “Антена” основният свидетел.

48 часа след трагедията на остров Крит обществото е настръхнало и не може да проумее жестокостта на убийството на 62-годишния доктор Христодулос Каландзакис навръх рождения му ден, както и последвалите изповеди и шокиращи откровения за престъплението.

Във фаталната събота, 7 октомври, 38-годишната му съпруга Дешка Говедарова му пожелава честит рожден ден, след което изпраща съобщение с указания на 37-годишния си любовник Красимир Карчев, който го чакал със засада по пътя.

Полицията успя бързо да подреди парчетата на пъзела след самопризнанията на българския полицай, който е

бил

тийнейджърската

любов на

съпругата

на жертвата. Страстта им се възпламенила отново преди 4 години, когато Дешка била вече омъжена за кардиолога. 

Българският полицай Красимир Карчев и неговата стара любов Дешка Говедарова са от Казанлък. Двамата замислят и осъществяват пъклен план - да убият съпруга на българката - уважаван гръцки лекар, за да докопат голямото му богатство.
Българският полицай Красимир Карчев и неговата стара любов Дешка Говедарова са от Казанлък. Двамата замислят и осъществяват пъклен план - да убият съпруга на българката - уважаван гръцки лекар, за да докопат голямото му богатство.

Христодулос Каландзакис подозирал извънбрачната връзка на съпругата си с българския полицай, който често пътувал до Крит, и, изглежда, започнал да се съмнява дори дали той е баща на 3-годишния си син.

Възможният тест за ДНК на детето, за който докторът настоявал, се оказва един от най-големите

страхове за

жената, че ще я

лиши от тлъстото

наследство,

коментират гръцки медии.

Според роднини на доктора през последните години бракът между двамата не вървял добре и бил придружаван от скандали заради съмненията на жертвата.

Напрежението около жестоката екзекуция на гръцкия лекар не стихва. Роднините и жителите на селото и в района са настръхнали срещу всичко българско. “Да се махат оттук, никой не ги е канил”, казват разгневени гърци.

От погребението на д-р Каландзакис в неделя демонстративно бе изгонен братът на съпругата му, който отишъл на траурната церемония. 

Надупчената с куршуми кола на кардиолога
Надупчената с куршуми кола на кардиолога

За сряда сутринта бе

отложено делото

за определяне на

мярката за

неотклонение

на двамата българи, задържани за убийството на гръцкия доктор.

В неделя вечерта двамата арестувани българи бяха изправени пред прокурора в град Неаполи за повдигане на обвинения. В понеделник сутринта окръжният съд в Неаполи трябваше да определи мярката за неотклонение, но тъй като двамата се явиха без адвокат, делото бе отложено за сряда сутринта до назначаване на служебен защитник.

“Не знаем какво става. Ние сме шокирани. Дъщеря ми се обади единствено вчера и поиска да ѝ занесем дрехи. Гърците са настръхнали срещу нас. Обаждат се български адвокати, но ние не знаем какво да правим”, сподели през сълзи майката на обвиняемата Иванка Говедарова пред в. “24 часа”.

Полицаят и

съпругата на

лекаря са в

различни

полицейски

участъци

Красимир е в предварителния арест на полицията в Агио Николаос, а Дешка е преместена в неделя вечерта в ареста на полицията в град Неаполи. 

Полицаят с детето си
Полицаят с детето си

Засега не е ясна все още съдбата на детето, което е останало при баба си, майката на арестуваната. Според гръцкото законодателство то може да остане при роднините, ако се подаде молба за прехвърляне на родителските права.

Роднините на

лекаря не

желаят да имат

контакт с детето

Единствените близки, при които то може да остане, е бабата Иванка Говедарова. В противен случай властите могат да го отнемат и да бъде приютено в социален дом.

Красимир Карчев е от Казанлък, оперативен служител в системата на МВР над десет години. Досега не е имал провинения. От миналия петък излязъл в отпуск. Оттогава никой не го е виждал. 

Красимир Карчев
Красимир Карчев

Съпругата на лекаря Дешка

му била слугиня и се залюбили

ВАНЬО СТОИЛОВ

Драмата с убийството на кардиолога от остров Крит в Гърция Христодулос Каландзаки се оказва изцяло с казанлъшки корени - след като местните полицаи разпознаха по снимките, разпространени от гръцката полиция, в стрелеца своя колега Красимир Карчев, бе разпозната и фаталната съпруга на доктора - казанлъчанката Дешка Говедарова, която наричали Деси. Тя е на 38 години.

За нея разказват, че отдавна отишла да работи в южната ни съседка. Хванала се като домашна помощница в дома на заможния кардиолог на остров Крит, където пламнала и любовта им, въпреки че мъжът е с около четвърт век по-възрастен от нея. Двамата имат син на 4 годинки.

Във фейсбук дори се представяла като гъркиня, родена в град Сития на остров Крит.

Деси и Красимир се познавали още от Казанлък. Полицаят, който е на 37 години, е разведен, има син. Той е потомствен полицай - баща му, вече покойник, също работел в полицията. Коренът му е от казанлъшкото село Енина, в чиято ловна дружинка Красимир се записал като ловец през 2002 година.

Негови колеги разказват, че мъжът имал ловна карабина и пушка помпа. Тъкмо с карабината, която килърът предвидливо занесъл по-рано на острова, бил застрелян докторът според гръцки вестници. Като криминалист Карчев знаел как да заличи следите си по оръжието и стрелял с ръкавици, но не е предвидил, че ще го види възрастният пастир, който разказал за него на гръцката полиция как устроил засадата си, докато се преструвал на ловец, коментират в Казанлък известното до момента по случая.

За мъжа разказват, че когато бил в казармата, починала майка му - аптекарка, и това било голям стрес за него. Дълго време за него се грижела баба му в село Енина, където фамилията притежава малка къща. Красимир има брат, който твърдял, че в последно време не се е чувал с полицая и че не вярва на писанията в медиите. 

Съпругата Дешка Говедарова е от Казанлък.
Съпругата Дешка Говедарова е от Казанлък.

Във вината на дъщеря си не вярвала и майката на Дешка - Иванка Говедарова, която също е на остров Крит. Когато от казанлъшката телевизия “ТВ прес” се свързали с нея по телефона в неделя, тя казала, че не е отишла на погребението на зет си, което било същия ден, защото трябвало да гледа 4-годишното им дете. Но единият от братята на жената, който също е на Крит, присъствал на траурната церемония.

Майката добавила, че дъщеря ѝ и докторът се взели по любов, българката не се интересувала от богатството му. Иванка не знаела щерка ѝ да има вземане-даване с полицая от Казанлък. Според нея Дешка си идвала за последно в родния град преди 6 месеца, за да вземе пенсиите на майка си и да организира ремонт в семейния апартамент.

Новината, че вчера съдът в Гърция е отложил за сряда да гледа мярката за неотклонение на заподозрените за убийството българи, защото те се явили без адвокат, стигна и до Казанлък.

Д-р Христодулос Каландзакис СНИМКИ: ГРЪЦКАТА ПОЛИЦИЯ
Д-р Христодулос Каландзакис СНИМКИ: ГРЪЦКАТА ПОЛИЦИЯ