Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Българката, съпруга на гръцкия кардиолог, е обвинена за съучастие в  убийството. Информирала  любовника си за маршрута на доктора и българинът  направил засада

Подаръкът за рождения ден на доктор Христодулу Каландзаки е смъртта. Не от собствената му ръка, а от тази на любовника на съпругата му, която го застига на няколко метра преди да достигне селото, където всяка събота и неделя преглежда своите пациенти.

Историята се разплете късно снощи след дълъг разпит на двамата заподозрени българи, които признаха за престъплението, разкривайки, че тяхната страстна любов е мотивът, който тласнал българина да убие съпруга на любовницата си.

Българката, съпруга на жертвата.
Българката, съпруга на жертвата.

Българинът, полицай по професия, е разведен с едно дете. Както стана ясно от показанията му, той пътувал до остров Крит специално, за да убие съпруга на любовницата си, с която поддържали от доста години връзка с цел да сложат ръка върху тлъстото наследство на доктора.

В началото българинът държи твърда позиция по време на разпита. Според официалната вече информация отпечатъци по карабината, с която е убит лекаря не са намерени, тъй като българинът се е погрижил да сложи ръкавици. От страх да не бъде разпознат след убийството е тичал до колата като изхвърлял дрехите си една по една. 73-годишен жител на селото обаче го видял, че прави засада и се прави на ловджия и сигнализирал полицията, откъдето тръгва и разплитането на жестокото убийство.

Българинът с полицейска си униформа в България.
Българинът с полицейска си униформа в България.

Според официалното съобщение на гръцката полиция, издадено снощи късно, събота, българската съпруга също е арестувана за съучастие в убийството на 62-годишния си съпруг. Нейният 37-годишен приятел от България направил самопризнания, че е застрелял кардиолога в колата му по провинциалния път Сития - Йерапетра.

Българката, съпруга на жертвата.
Българката, съпруга на жертвата.