Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Процесът на продажба на активите на ЧЕЗ в България не е спрян,  той продължава. Това отговориха от централата на компанията в Прага на въпрос на в. "24 часа". В понеделник министърът на енергетиката Теменужка Петкова заяви в Перник, че доколкото знае, процедурата за продажбата на бизнеса на ЧЕЗ в България е спряна от чешката държава. 

"Това, което аз знам, е че тази процедура е спряна - дали временно, дали постоянно, но независимо от това какво ще реши чешката държава, определеният за купувач ще трябва да бъде проверен и от нашия регулатор.  Не бива да забравяме, че енергийната сигурност е част от нашата национална сигурност", каза министърката.

 На запитването от "24 часа" във вторник Роман Газдик от пресцентъра на "ЧЕЗ Груп" съобщи, че се оценяват офертите и се водят разговори с фирмите, които са подали обвързващи предложения.

В петък пък вестникът помоли ЧЕЗ-Прага да потвърди, или да отрече информацията, че офертите на петте фирми, които наддават за активите на компанията в България, са между 120 и 250 млн. евро, и че най-високата оферта е на ТЕЦ "Бобов дол", която се свързва с Христо Ковачки.  Във вторник напомнихме, че сме задали тази въпроси. От компанията ни заявиха, че няма да коментират по-нататък процеса.