Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Честит юбилей, Вера!??

70 години!

По времето на нашето поколение "златни момичета" и на тези малко след нас, българският спорт имаше своите изключителни олимпийски, световни и европейски шампиони в различни видове спорт. Ние също имахме своите медали от световни и европейски първенства, но така и не успяхме да спечелим този толкова жадуван златен медал от Олимпийски игри...

Но... ние си имахме Вера Маринова! Тя правеше така, че и ние, и хората да вярваме, че сме и Олимпийски шампиони! Тя беше онази част от успешния пъзел, който влизаше във всеки български дом и караше хората да застиват пред малкия екран с емоционалните си, компетентни и интелигентни коментари. Тя популяризираше Художествената гимнастика по начин, който я изстрелваше в космическа орбита и я издигаше на пиадестала на най-значимите постижения за страната! В онези комунистически години, когато думата пиар и реклама не съществуваха в речниците ни и не знаехме тяхното значение, тя написа учебник за журналистика от световна величина! Двукратната световна шампионка Вера Маринова беше, а за мен Е и до днес НЕДОСТИЖИМ журналистически колос в своята професия.

Дори не можете да си представите, какво и колко е тя за БЪЛГАРСКАТА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА ...

ЧРД, скъпа Вера!

Респект към твоите професионализъм, интелект, впечатляваща ерудиция, човечност и отдаденост към българската художествена гимнастика!

Гордея се, че съм се докоснала до всичко това!

Много те обичам!

Весел празник!

*Илиана Раева във фейсбук