Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Задържаните с европейска заповед за арест Стефка Йорданова и Светла Захариева от Тутракан, поискаха съдебното решение за екстрадирането им в Белгия да влезе в сила по най-бърз начин  СНИМКА : Авторката
Задържаните с европейска заповед за арест Стефка Йорданова и Светла Захариева от Тутракан, поискаха съдебното решение за екстрадирането им в Белгия да влезе в сила по най-бърз начин СНИМКА : Авторката

Задържаните с европейска заповед за арест Стефка Йорданова и Светла Захариева от Тутракан, поискаха съдебното решение за екстрадирането им в Белгия да влезе в сила по най-бърз начин. Нямали търпение да докажат невинността си.

Двете жени са разследвани от властите на Кралство Белгия за участие в организирана престъпна група за сводничество, експлоатация на проституиращи жени със заплахи и принуда, пране на пари и предоставяне на помещение за извършване на развратни действия.

Помолиха адвокатите да им съдействат за да бъдат пуснати за два-три дни и да приготвят багажа си. Нямало да избягат.

Миналата седмица Стефка и Светла дадоха доброволно съгласие да бъдат предадени на разследващата държава Белгия, като по този начин се отказаха от принципа на обособеност. Така е възможно са да бъдат разследвани и за други престъпления, извън описаните в европейската заповед за задържането им.

Магистрати поясниха, че има разлика межде процесуалните действия в българското и белгийското законодателство. В заповедта за ареста им нямало конкретни факти за участието им в престъпната схема, а описание на разкази на свидетели, които тепърва ще бъдат доказвани. У нас при подобна заповед се посочвало конкретната свързаност на лицето с престъплението. Не изключват обаче и наличието на уличаващи ги доказателства, тъй като в Белгия е имало продължително разследване, подслушвани са били и телефонни разговори.

Запознати с битието на задържаните, коментираха, че зад спечелените от двете пари стоят безброй перипетии, сравнявайки ги като път през ада. Не оправдават обаче действията им.