Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Врачанската полиция огласи в бюлетина си подробности за снощната катастрофа в района на Стария пазар. В жестокия сблъсък на място загина 34-годишния В.Д. от Криводол, който по време на удара седял на задната седалка на „Пежо“ с плевенска регистрация. Колата е собственост и била управлявана от 26-годишния И.П. от Враца. На предната седалка до него е седял 29-годишният Данаил А., който е в реанимация с опасност за живота. Шофьорът пък е настанен в хирургичното отделение на врачанската болница с комоцио, контузни рани и натъртвания, но вече е без опасност за живота.

Ударилото френската кола с много висока скорост БМВ-520 било управлявано от 24-годишния Томо Томов, син на известен врачански собственик на автокъща. С него в колата е била Т.К. от Враца. Шофьорът на немската кола получил охлузни рани и натъртвания, обслужен е в спешното и освободен за домашно лечение. Със същите травми е и неговата спътничка, която също вече си е у дома.

При сблъсъка между двете коли пострада и велосипедиста Венцислав Ангелов. Полицаят има четири фрактури на ребрата, разкъсно-контузна рана на левия крак и фрактура на черепа. По желание на близките му още снощи е транспортиран във ВМА в София с временна опасност за живота.

Проверката с дрегер е установила, че водача на „Пежо”-то е шофирал с под 0.5 промила алкохол в издишания въздух, а другият шофьор Томо Томов, не е бил пил.
Според полицията най- вероятната причина за жестокия сблъсък е отнемане на предимство от страна на водача на френската кола и движение с несъобразена скорост от страна на шофьора зад волана на БМВ-то. По случая веднага било образувано досъдебно производство.