Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Жестока катастрофа стана около 17 ч. на обходния път край Враца, в близост до надлеза при керамичната фабрика. Пътуваща от Видин към София лека кола „Мицубиши галант” по все още неясни причини се забива с висока скорост челно в идващ от към столицата камион МАН, натоварен със строителни материали. В японската кола пътували трима възрастни и две деца.

Сблъсъкът бил толкова силен, че леката кола буквално е смачкана в предната си част, а предния мост на камиона е счупен от удара. Според първоначални данни най-тежко пострадал е шофьорът на леката кола, който с множество фрактури, вътрешни травми и опасност за живота е приет в спешния център във Враца и препратен в реанимацията.

В различна степен са пострадали и другите двама от възрастните пътници, на които също е оказана спешна медицинска помощ. Най-леко според лекарите са пострадали пътуващите на задната седалка момче и момиче, които нямат сериозни наранявания.
Полицията все още разследва причините за сблъсъка и ограничава движението в района, в който се е образувала огромно опашка от тирове и в двете посоки.