Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Заради счупен крак не ходел на училище, но не изпускал уроците по пеене

Радко Петков, спечелил "Гласът на България", още в детската градина се учел да пее и свири на ударни инструменти. Най-вероятно за ужас на съседите си в Троян.

"Изнасяше барабаните на вуйчо си на двора пред къщата, а когато не може - прибори и тенджери на майка си - разказа пред "168 часа" неговата близка приятелка Марина Бечева. - Ползваше тиганите за музикални инструменти и по цял ден се изявяваше."

Напористият невръстен барабанист и певец някъде в този период се влюбил в Християна Топузова и в детската градина се водели гаджета.

"Когато бях малка и майка ми ме приспиваше, не можех да мигна, защото

виждах само него",

спомня си тя пред "168 часа" сега.

В момента двамата са най-добри приятели и тя не може да повярва, че обикновеният Радко, който довчера я чакал всяка сутрин за училище и й вдигал скандали, че закъснява, сега е звезда. Когато излизали на кафе заедно, Радко тропал по масите и пеел песни. Приятелката на победителя твърди, че освен всеизвестния талант, който има, Радко е и изкусен кулинар. Вероятно защото в средното училище е в клас по "Ресторантьорство и хотелиерство".

Въпреки че тази специалност няма нищо общо с любимата му музика, майката на Радко смята, че скоро

той изцяло ще се отдаде на пеенето

Двамата с баща му подкрепят 17-годишния си син да инвестира наградата от 50 хил. лв. в музикалното си образование и кариера, след като завърши 12 клас.

Според майка му това ще е най-логичното, защото Радко дори когато е с патерици, не пропуска репетициите по пеене.

В пети клас той си счупил крака и няколко месеца не ходел на училище. Въпреки болката и неудобството, всеки ден в 2 часа, когато започвали музикалните репетиции, той бързал да отиде и да се включи в пеенето с музикалната си педагожка Мариета Жекова, която му преподава от 10 години.

Той упорствал по същия начин

и през следващата година, когато си счупил ръката. Два часа след като лекарите направили снимка и установили това, той още преди да го гипсират, си тръгнал, за да отиде да пее. Така макар и с патерици се явил на няколко конкурса.