Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Само на 3 км от най-евтиния плаж цената скача на 10 лв. за двете услуги

72 стотинки ще струват чадър и шезлонг на красивия плаж "Нестинарка" край Царево. Това ще е най-евтиният плаж този сезон

Ивицата бе една от шестте, дадени на концесия след приетите промени в методиката за определяне на минималния размер на концесионното плащане за морските плажове и минималните критерии за комплексна оценка на офертите.

Концесионер на плаж "Къмпинг Нестинарка" е "Перла турист" АД. Фирмата е предложила и средства за подобряване на туристическия продукт на плажа в размер на 578 079 лв. за целия срок на договора. На второ място за ивицата е класиран "Плат Ем Джи Ди" ЕООД.

Ако новите стопани си спазят обещанията, в Бургаско най-евтината сянка се очертава именно на къмпинг "Нестинарка". Само на 3 км. разстояние обаче цената скача на 10 лв. - по 5 лв. за двете услуги на северния Попски плаж в Царево, а на къмпинг "Оазис" чадър и шезлонг ще струват 12 лв.

За концесионер на плаж "Къмпинг Оазис" бе определен "Оазис бийч" ООД, тъй като други кандидати нямаше.

На "Дюни-юг" чадърът вече е 7 лв. - такава е офертата на спечелилия концесионер ГБС-ТУРС ЕАД. Фирмата е предложила и да отдели 15 000 лв. за идеен проект за подобряване на пешеходния достъп до морския плаж, както и по 500 лв. допълнително за всяка година за срока на договора за концесия.

Най-скъп се очертава плажът в Свети Влас, на който сянката и шезлонгът ще струват общо 16 лв. Концесинер е "Венид бийч" ООД, други кандидати не е имало.

На южния плаж в Обзор, спечелен от "Еспи Агро" ООД, обаче цената драстично пада на 6 лв. за чадър и шезлонг. Толкова струваше и на северния в Бургас, който минаваше за един от най-евтините по Черноморието.

Без конкуренция беше само централният плаж в Бургас, който в продължение на 3 години се стопанисваше от общината и чадъри и шезлонги бяха безплатни. От тази година обаче ивицата има нов собственик, който обяви цена от 5 лв. за сянка и 7 за шезлонг.

Голямото предизвикателство къв ведомството на министър Ангелкова ще е да контролира обещаните от концесионерите цени на услугите, които тази година са далеч по-достъпни, и да реагира адекватно при необходимост.

Заради системни нарушения на плаж “Слънчев бряг-север” се стигна до разваляне на концесията със "Сънинвест".

Ивицата вече има нов наемател за срок от 5 г. Още преди старта на сезона багери сринаха част от незаконните постройки по плажа.

Цената на чадър и шезлонг на плажа във Варна тази година ще е общо 10 лв., или по 5 лв. за всяко от съоръженията. За престоя на пясъка в Златни пясъци ще трябва да се заделят по 10 лв. за чадър и още толкова за шезлонг, коментират пред "168 часа" от туристическия бранш.

Какви са останалите проблеми, четете в хартиеното издание.