Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пострадалата на автобусна спирка в Бургас е учителка, има счупена тазобедрена става

"Наблюдавах момчето още когато пристигнах на спирката. Направи ми впечатление, че беше някак тревожно. Стоеше на една от седалките и гледаше надолу, чоплеше с пръсти около устните си.

Когато пострадалата впоследствие възрастна жена дойде, понечи да седне на седалка, перпендикулярна на неговата. Тогава момчето я замери с чаша от кафе, заплю я и изкрещя да изчезва. Първоначално си помислих, че й е внук и се карат за нещо. Без да продума жената моментално се премести на друга пейка с гръб към непознатия.

Когато автобусът дойде, всички се насочиха към вратите. Тогава младежът изрита жената с такъв шут, сякаш я прекърши на две. Тя падна на земята, а младежът отиде до тревата, след което се върна с камък в ръка. В този момент обаче над падналата се бяха надвесили други жени и той се отказа да я удря".

Това разказа пред "24 часа" пенсионерка, пожелала анонимност, която става директен очевидец и два пъти звъни на тел.112.

Възрастната жена е потресена от бездушието на останалите 7-8 души, които също чакали на спирката.

Свидетелката помислила, че биячът се е качил на рейса и тя се качила. Като разбрала, че го няма, слязла на следващата спирка и се върнала на мястото на инцидента, за да даде показания пред полицията. Веднага разпознала извършителя.

По данни на полицията 26-годишният Живко Кючуков е криминално проявен, разследван за наркотици. Живеел с майка си и с по-малката си сестра в к-с "Славейков".

В момента бургаският гамен е настанен в Центъра за психично здраве, където ще бъде освидетелстван. По информация от прокуратурата има данни, че младият мъж страда от шизофрения.

Инцидентът става около 15:30 ч. на 9 май, на автобусната спирка до бл. 61 в ж.к. "Изгрев".

Агресията на Живко К. е запечатана на охранителна камера, собственост на община Бургас.

От записа ясно се вижда, че гаменът рита пенсионерката в гръб, без предварително двамата да са имали някакви пререкания. Възрастната жена изхвърча няколко метра напред и пада. 

72-годишната Виолета Караджова е откарана в бургаска болница, където е установено, че има счупена тазобедрена става.

Прекарва седмица в болница, от днес е приведена за физеотерапия. Тя е бивша учителка. Пенсионерката още е шок и не желае да коментира преживяното.

Коментара ()

Вашият коментар