Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Валери Симеонов Кадър: БНТ
Валери Симеонов Кадър: БНТ

"За една седмица започнахме с кадровите въпроси. Моята работа трябва да бъде подпомагана от политически кабинет, какъвто няма в момента. Освен кадровите въпроси, започнах ефективна дейност - във вторник имах среща с представителите на туристическия бизнес. Основните въпроси, които разглеждахме това бяха подготовката за предстоящия туристически сезон. Това каза Валери Симеонов в сутрешния блок на БНТ.

По думите му има около 2000 българи в Украйна и Молдова, които са с нужната квалификация и са готови да поемат засиления туризъм. "В момента се изисква превод на дипломите им и подаването на всички документи в София, което не е нормално. Преводът на диплома е абсолютно безсмислено. Хората идват да работят все пак за 250 евро", добави Симеонов.

"Трябва да се вземат спешни мерки срещу т.н. преместваеми обекти. Черноморските курорти са се превърнали в "чаршаф пазари". Заявявам, че следващата седмица ще има събаряне на бараки в Слънчев бряг под ръководството на Министерството на туризма. Ще бъда там с министър Ангелкова. Говорим за плажната ивица, която е държавна", коментира още той.

Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. "Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната концесия за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. В качеството си на зам.-министър председател отговарящ за турузима, ще бъда безкомпромисен по отношение на изискванията на наредбите, законите и не ме интересува кой от къде идва. Другата седмица ще има шоу на плажа в Слънчев бряг", категоричен бе Валери Симеонов.