Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Бързо забравям спечелените медали, те остават в историята. Фокусирам се върху предстоящите състезания. Най-трудно спечеленият медал е от многобоя в Баку, затова е и най-ценният."

Това сподели пред "168 часа" Невяна Владинова, най-добрата ни индивидуална състезателка по художествена гимнастика. Тя започва да тренира в Плевен на 6-годишна възраст, а на 11 се мести в София, за да продължи със сбъдването на мечтата си да стане световна шампионка.
"Беше ми много трудно да се отделя от родителите си, но те правеха всичко възможно да не чувствам липсата им, посещаваха ме редовно", спомня си грацията ни.

Невяна никога не е искала да се отказва от гимнастиката. Споделя, че през всички тези години я е съпътствала мотивацията за победа и дължи успехите си на своето постоянство и силен характер. Тренировките отнемат почти целия й ден, но тя все пак намира свободно време, което да прекара с близките си хора.

"Тренираме от 8,30 до 13 часа и от 14,30 до 18 часа. Когато съм в залата , не мисля за друго освен за елементите на съчетанията. Любимите ми композиции са на топка и лента. Именно на лента, където играя под звуците на "Булерия", спечелих злато на финалите в Баку", сподели още Владинова.

По думите й конкуренцията на всяко състезание е голяма. Също толкова елитни съпернички очаква и на предстоящата световна купа в София, която ще се проведе от 5 до 7 май в "Арена Армеец".
"Искам да се представя по най-добрия начин, да зарадвам българската публика и треньорката ми Бранимира Маркова да остане доволна от мен", надява се гимнастичката.

След световната купа в София родната ни грация ще продължи да тренира на пълни обороти. Освен за състезанието този уикенд, тя се подготвя и за двата най-големи форума за годината - европейското и световно първенство, които предстоят през лятото и есента. Въпреки че Невяна все още не е приключила с гимнастиката, тя вече знае с какво иска да се занимава след това.

Какви мечти има златното момиче и как получила годежния си пръстен, четете в хартиеното издание