Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Вие тук за какво сте? Да ви показват по талАвизора ли?"

Това попита от парламентарната трибуна съпредседателят на "Обединени патриоти" Валери Симеонов депутатите от опозицията - гневни, че с правилника на НС се премахва излъчването на парламентарния контрол от Канал 1 и се мести в БНТ 2.

"Не се ли надценявате прекалено много?!? Седите тук и тропате с краче: "Не, по Канал 1!" Хайде малко по-кротко. Ничии права не се ограничават. Абсолютно всеки, който пожелае, може да гледа обсъжданията на парламента, но не можем да даваме на хората това, което не искат да гледат. И да ме вържете, аз няма да гледам турски сериали, които някои телевизии дават в най-гледаното време", кипна Симеонов. И продължи, съветвайки: "Всички ваши усилия ли трябва да бъдат в свирката? Я по-добре да ги използвайте за придвижването на парахода с товара."

Симеонов приземи колегите си: "Много сте полетели, много сме си повярвали, че всички наши действия трябва да станат достояние на българския народ. При нас в СКАТ без пари няма да стане. Във всички учебници по журналистика е написано, че политиката не е първостепенното нещо, от което се интересуват хората."

Симеонов заяви, че от БНТ писали до парламента, че прекъсването на програмата от парламента, докато вече се излъчват важни събития, пречи на телевизията. Според Симеонов депутатите искали да ги дават в ефира, за да питат после роднините: “Добре ли изглеждах?”

По-добре помислете за реализирането на тв канал, какъвто имат други парламенти, посъветва накрая Симеонов.

"В парламентарния контрол ние не се показваме. Говорим от името на избирателя и вие не можете да ограничавате това право", отвърна Велислава Кръстева от ДПС.