Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Димитър Кьосемарлиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов се закани да вземе "скалпа" на шоумена Слави Трифонов заради разследването за хотела на депутата в Малко Търново, излъчено в предаването на бТВ вчера вечерта.

Екип на „Шоуто на Слави” с помощта на скрита камера разкри как военните, които охраняват границата и „Гранична полиция” са задължавани да спят срещу 70 лв. на нощувка в хотел в Малко Търново, собственост на фирма на депутата Валери Симеонов.

Всеки ден там отсядат поне 50 души, издадоха служители. Което носело на депутата около и над 2500 лв. дневно. Или над 75 хил. лв. на месец.

Местни заявиха, че в охранвания район имало достатъчно къщи за гости, но военните нарочно били извозвани на 25 км по-далеч с камиони, за да нощуват в хотела на депутата.

От шоуто заключиха, че депутатът се намира в конфликт на интереси.

Темата на разследването бе обявена от екипа на шоуто още в сряда следобяд, след което Симеонов сам я коментира пред Канал 3, отричайки да е в конфликт на интереси за това, че хотелът му подслонява полицаи и военни, охраняващи българо-турската граница.

По думите на депутата въпросният мотел се води на фирма СКАТ и разполага с общо 160 места. Фирмата СКАТ ООД обаче имала и кабелна телевизия, както и още един хотел в Златоград, припомни Симеонов.

"Конфликтът на интереси е в това, че хора, които искат да спят там, отиват, плащат си и спят", заяви лидерът на НФСБ, посочвайки, че нощувката в мотела му излизала 30 лв. на човек с включена храна.

"Осъдих Бареков в ТВ7 през 2015 г. за клевета, осъдих "Уикенд" заради същата глупост. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов, макар че трудно може да се говори за скалп там. Появява се някакъв, успешен или неуспешен, водещ и започва да вади подобни лъжи", закани се Симеонов пред бТВ в четвъртък.

Той отрече да има договори с МВР или военното министерство, посочвайки, че всяко отделно поделени само избирало къде да настани служещите в него.

"Журналистическото разследване не е за всеки. Това е някакво оклеветяване. В бизнеса на Валери Симеонов има над 300 души, които работят. Хотелът ми е почти празен и така е от миналата година. И от тук започват лъжите. Два месеца идваха по 12 човека от различни поделения. Нямам договор с министерствата. Цените са 70 лв. на стая за петък и събота. През седмицата са 30 лв на легло. В тези 30 лв. има три пъти хранене, суха храна, безплатен интернет, СПА център, фитнес зала, зала за бокс, зала за тенис и всички други екстри на един хотел", коментира лидерът на НФСБ.

По думите му той е излязъл от управлението на обекта още през 2014 г. и няма как да е в конфликт на интереси.

"Аз съм съдружник, подчертавам, не управлявам. Никой не може да ме упрекне в укриване на данъци, плащам си всичко", заключи депутатът.