Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Горан - от злато на тепиха до странна до странна смърт в изолатора

Бургаският екшън герой Горан Горанов, който през последните години подлуди полицията, отново скандализира града, този път със собствената си смърт.

Мистериозната кончина на бившия състезател по борба, открит мъртъв в килията си на 25 март, отприщи лавина от предположения.

Убит, отровен, упоен, задушен или просто покосен от инфаркт?

Засега е ясно само първоначалното заключение на съдебните медици, направили аутопсията. А то е остра сърдечна недостатъчност, довела до фаталния край.

Очакват се резултатите от кръвните и хистологичните проби, от които ще стане ясно дали Горан е употребил медикаменти, наркотични или други вещества преди смъртта си.

Както в десетки подобни случаи, родителите на 32-годишния мъж отказват да приемат инфаркта като причина, убила детето им. Преди да го погребат, от трупа бе взета паралелна кръвна проба, която близки ще дадат за изследване в независима лаборатория. Защото се страхуват, че истината за Горан ще бъде потулена.

“Синът ми се е задушил, умрял е в адски мъки. Открит е до вратата на килията с тръбичка до устата, през която се е опитвал да диша", разказа през сълзи майката Саша Горанова.

Близките твърдят, че ръцете, краката и част от гърба на Горан са попарени при инцидент с парното в килията изолатор, който се оказал фатален.

Според родителите тръба от парната инсталация се е спукала и в тясната килия е нахлула гореща пара.

"Той ли беше най-големият престъпник, с неговите хулигански прояви? Две години се опитвахме да го спасим, въртяхме се в омагьосна кръг, не можахме да го опазим. Държавата го уби", казва майката Саша Горанова.

Преди година, отново през март, в Бургас плъзва слух, че Горан е пребит до смърт в бургаския затвор. Не след дълго става ясно, че бившият шампион по борба в категория младежи наистина е бит, но жив. А поводът е инцидент в килията му, при който той напада двама надзиратели. На единия забива кроше в лицето, а другия удря по ръката.

"Нали не очаквате човек, който буйства навън, сред обществото, в затвора изведнъж да стане много хрисим?", коментира тогава директорът на бургаския затвор Бранимир Мангъров. По това време Горан излежава 6-месечна присъда за трагикомична случка в бургаски компютърен клуб.

През август 2014 г. той нахлува в клуба в центъра на Бургас, произвежда изстрел във въдуха, след което се нахвърля срещу клиентите и бие наред. Едва след тези действия слага маска на лицето си, стои още малко и излиза.

Най-вероятно липсата на логика в постъпките му е свързана със злоупотребата с наркотици, коментират криминалисти.

"Спектакълът" в компютърния клуб е заснет от охранителните камери. След него Горанов бе задържан и прекара една нощ в изолатор, докато се съвземе.

Той остави следи и там - разби с глава шперплатовата врата на стаята си, в която зейна 10-сантиметрова дупка. 6-месечната присъда за цирка в интернет клуба е пусната в изпълнение "по спешност" заради поредната изцепка на Горан.

Каква е предисторията на побоя на Горан над двамата свещеници, какви са следващите издънки на бореца и как той се превръща в развалина, четете в хартиения брой на изданието.

Коментара ()

Вашият коментар