Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ивайло Калфин
Ивайло Калфин

Тя е много добър дипломат, подчерта бившият ни външен министър

„Бях шокиран от случая и, разбира се, чаках нейното обяснение. Познавам Елена Поптодорова като един много добър дипломат, представящ България на най-високо равнище и въобще не си и помислям, че е човек, който е толкова закъсал, че да отива да краде козметика от летището”, коментира бившият вицепремиер и външен министър Ивайло Калфин в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия. 

„Инцидентът с Елена Поптодорова на летището във Варшава е много неприятен”, добави той. 

Във вторник стана ясно, че бившият български посланик в САЩ Елена Поптодорова е глобена на летището във Варшава за кражба на козметика от безмитен магазин на стойност над 700 лева.

След инцидента Поптодорова обясни, че просто разглеждала един от кремовете във въпросния магазин. Тогава по телефона позвънила майка й. Без да си даде сметка, че помадата е все още в ръката й, бившият посланик излязла пред търговския обект, за да проведе разговора. Тя казала още, че веднага се отзовала на обаждането, защото майка й в момента имала здравословни проблеми.

При проверката на охранителите обаче Поптодорова се легитимирала с дипломатически паспорт, какъвто има право да ползва пожизнено.