Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Офертата от Полша за миговете бе по-ниска с 1 млн., спестихме на държавата пари. Увеличихме броя на самолетите и нальотите", заяви военният министър в оставка Николай Ненчев по Би Ти Ви.

"С договора с Полша получихме двигателите по- рано. Проблемът е, че нашите мигове не се приемат за съюзнически, а за вражески. Прокуратурата трябва да разследва защо не сме направили нищо в годините, за да се промени и смени авиониката ни", каза още Ненчев. Той критикува новия президент и главния прокурор.

Ненчев каза, че именно Румен Радев го е посъветвал да ремонтираме двигателите на „Миг-овете“ в Полша, защото там щяла да ни бъде по-евтино. „Не ме интересува „РСК Миг“. Аз съм защитил българския интерес. Имахме споразумение с руската компания. Там имаше висока цена и не бе добре.

Говорих с много хора и те ми казаха, че руснаците също така не спазват сроковете. Опитах се да преговарям с „РСК Миг“, но те ми казаха, че не само няма да намаляват цената, а тя ще расте. Румен Радев има доклад, с който ни насочи към Полша. 1 милион е по-ниска цената на поляците от тази на „РСК Миг“. Спестихме 6 милиона лева. Какво е лошото в това“, каза Ненчев. Той отправи и остра критика към главния прокурор Сотир Цацаров и се запита дали той не е проводник на руската хибридна война у нас.