Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Със самолет от България до Афганистан ще се връщат нелегалните мигранти, заловени у нас. Очаква се това да се случи до средата на декември, когато ще е първият курс, съобщават от МВР. Полетът е организиран от родните служби в сътрудничество с Европейската агенция за гранична и брегова охрана. 962 незаконно пребиваащи в България чужденци са отведени принудително до границата и изведени от страната. 700 от тях са от Афганистан, Сирия, Иран и Ирак. Само през миналата седмица са изгонени 51 нелегално пребиваващи чужденци.

От Дирекция "Миграция" продължават идентификацията на чужденците, коит ослед това се регистрират в ЕВРОДАК и АФИС, за да се върнат в страната, откъдето идват. Само за изминалата седмица такива мерки са осъществени спрямо 51 незаконно пребиваващи граждани на трети страни.

В изпълнение на решението на Европейския съвет от март, когато от Фронтекс беше поискано да допринесе към оперативното изпълнение на дейностите по реадмисия, от април досега МВР всеки месец командирова служители на различни структури на остров Лесбос, Гърция, за подпомагане на властите там.