Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-жо Симеонова, благодарение на клипче, пуснато в социалните мрежи, на което се вижда как дърпате ушите на ваша гимнастичка, вие се превърнахте в една от най-обсъжданите персони в страната. Какво точно се случи на въпросната тренировка?

- Какво да се е случило? Нищо не се е случило! Това с дърпането на ушите никой не го приема за нещо нередно, това е едни вид наш ритуал. Преди да излезем на състезание, си имаме похвати, които за онези, които никога не са спортували, сигурно изглеждат страшни. Това са начини да се събудят сетивата на децата. Понякога трябва по-силно да бъдат натиснати определни места в тялото, за да се стимулират мускулите. Това е спорт. Не го правя с цел унижение или малтретиране, както се изписа напоследък в медиите.

- Интересен факт е, че майката на въпросното 11-годишно момиче е била в залата по време на скандалната тренировка. Тя как реагира?

- Ами попитайте я. Никак не реагира, тя знае, че не се е случило нищо лошо. Реакцията на родителите на детето е показателна, те застанаха изцяло зад мен.

- А децата от отбора как реагираха след случилото се?

- Децата не са коментирали нищо, но те не спират да показват огромната си любов към мен. Получих и страшно много обаждания и съобщения от мои приятели, с които нямам чести контакти. Всеки ми казва, че е с мен, усетих подкрепа от страшно много хора. Всеки ми казва, че записът не е направен случайно, аз също съм убедена в това, имам своите съмнения, но нищо повече не мога да кажа.

- Смятате, че историята с клипчето е поръчкова, така ли?

- Да, смятам, но засега мога само да предполагам кой стои зад това.

- Има ли нелоялна конкуренция във вашите среди?

- Има, разбира се! В Бургас клубовете по художествена гимнастика в момента са три. Срещу един от тях има образувана проверка в Икономическа полиция за фалшифициране на подписи на родители и на медицински прегледи при картотекиране на състезателки. След като родители разбраха, че подписите им са били фалшифицирани, част от тях преместиха децата си в нашия клуб.

- Срещу вас в момента тече прокурорска проверка. Това притеснява ли ви?

- Не се притеснявам от проверката на прокуратурата, дори смятам, че е съвсем нормално да има такава, след като има подаден сигнал. Нека прокуратурата да си свърши работата. За мен не се е случило нищо нередно, никого не съм унижила.

Дали скандалната треньорка е гледала клипчето в интернет и дали има отлив на деца от нейния отбор, както и как се отнася със собствените си деца четете в хартиеното издание на "168 часа".