Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Хранилищата на Ватикана пазят много тайни за богомилите, които биха променили историята на света. И със сигурност в тях има документи, касаещи Граала.
Всъщност до нас е достигнала една мъничка частица от онова, което се съхранява там.
Този нищожен и точно затова безценен къс от историята вижда бял свят благодарение на това, че през 1809 г. френският император Наполеон Бонапарт, всесилен по това време, заповядва някои документи от архива на Ватикана да се изнесат в Париж за проучване.
Не малко от тях са свързани именно с процесите срещу катарите.
Казват, че и императорът е изкушен от темата за Светия Граал. Генералите му дори изземват Свещената чиния, съхранявана в италианския град Генуа, но установяват, че не е изумрудена, а е направена от зелено египетско или византийско стъкло, и я връщат...
Не е изключено Наполеон да отнася от архива на Светия престол, за да проучат блестящите учени, които събира около себе си, документите, свързани с богомилите-катари и Светия Граал.
Заради тази заповед на императора днес имаме свидетелства от процесите и разпитите на Инквизицията, която е създадена, за да се разправи точно с „добрите хора”. А какво ли още лежи скрито и чака своя час.
Във Ватикана чу