Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Сър Елтън Джон лиши децата си от наследство

270 милиона паунда е сумата, на която се оценява богатството на Елтън Джон. Това е и сумата, която двете му деца Закари и Илайджа няма да наследят. Новината бе обявена от самия певец пред английския вестник “Мирър”.
Според легендата на попа това е единственият начин неговите наследници да се научат да ценят парите. Само малка част от неговото огромно богатство ще бъде наследено от децата му, така че те да имат достатъчно добър старт в живота, но не и прекалено богатство, което да ги разглези. Джон обеща, че след смъртта му по-голямата част от неговото богатство ще бъде дарено на различни благотворителни каузи.
68-годишният певец е официално омъжен за партньора си Дейвид Фърниш от 2014 г., когато във Великобритания беше разрешен бракът с човек от същия пол. Всъщност двамата живеят като законни партньори още от 90-те години, когато британската легенда обявява, че е хомосексуалист. Имат и две деца, заченати и родени от сурогатна майка. По-малкият син – Закари, идва на бял свят през 2010 г. в Лос Анджелис. През 2013 г. се ражда и по-малкият им син – Илайджа. От тогава Джон, Фърниш и двамата им сина се превръщат в едно от най-преследваните от папараците известни семейства. Целият свят е жаден за новини и снимки от растежа на младите принцове, наследници на една от най-големите легенди в историята на музиката. Приказката за принцовете наскоро обаче получи своя неочакван обрат:
“Закари и Илайджа няма да наследят богатството ми.
Всеки трябва сам да развие чувство за нормалност,
уважение към парите и работата”, заяви решението си Елтън Джон пред английските медии. Самият той е израснал в общинско жилище в едно от най-отдалечените предградия на Лондон. Англичанинът пожела неговите деца да имат поне частична представа за живота, който той е живял, преди да постигне огромните си успехи:
“За мен е важно те да се научат, че трябва да си раздигат чиниите, когато се нахранят, че трябва да си поддържат сами стаите чисти, трябва да помагат в кухнята и в градината.” Въпреки смайващата колекция от бутикови коли, сред които няколко модела на “Бентли” и “Астън Мартин”, Сър Елтън Джон заяви, че когато пораснат, Закари и Илайджа ще получат кола втора употреба, докато сами не изкарат парите да си купят нова такава.
“Те дори и в момента живеят прекалено честит живот.
Не ги лишаваме от нищо, живеят в скъпа къща и имат прекрасни играчки. Но аз държа някой ден те да започнат да работят за парите си. За да им давам джобни, ще трябва да помагат вкъщи. Всяко пени трябва да се изкара по същия тежък начин, по който аз съм изкарвал моите пари. Всъщност смятам, че да си роден в богато семейство като моето, ги поставя в по-скоро трудна позиция. Пред тях има прекалено много възможности парите да им повлияят много зле. Това искам да предотвратя”, заяви музикалната легенда за мотивите си да лиши отрочетата си от огромното наследство.
Всъщност Елтън Джон не е единствената голяма звезда, която решава да не завещае всичкото си богатство на своите деца. В списъка на супербогатите хора, които са предпочели да дарят парите си за благотворителност, за да научат наследниците си на нормален живот, личат имена като това на певеца Стинг, основателя на “Майкрософт” Бил Гейтс, борсовия милиардер Уорън Бъфет и бившия кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг. “Искам да оставя на децата си толкова пари, че те да могат да направят всичко с живота си, но не чак толкова, че да решат, че могат да не правят нищо”, е популярното обяснение на Уорън Бъфет по повод решението му да не остави 2-та милиарда долара, които притежава, на своите кръвни наследници. Подобно обяснение дава и Стинг. Според него богатството му е котва, която ще повлече децата му към дъното, ако не ги освободи от нея. Майкъл Блумбърг пък е известен с фразата си, че “дори и най-доброто финансово планиране
накрая завършва с чек за гробаря”, заради което предпочита да остави на двете си дъщери възможността да се радват на по-стойностите неща в живота от доларите.
Именно примерът на Бъфет и Стинг е причината Елтън Джон и Дейвид Фърниш да вземат трудното си решение да обезнаследят децата си. Самият Фърниш, чието имущество има доста по-малък дял в богатството на семейството, също се изказа в
подкрепа на решението,
което са взели със съпруга му:
“Уорън Бъфет, третият най-богат човек в Америка, има отличен план за това как да остави на децата си достатъчно пари, така че те да покрият основните си нужди за дом, кола и обучение. Но не им оставя абсурдното си богатство, с което да си купуват картини на Пикасо или частни самолети. Това ще направим и ние за нашите деца. Всичко, което искат да получат над основното, ще трябва да изкарат сами. Ако искат Пикасо – ще трябва да работят и да си го купят сами. Мисля, че това е единственият разумен подход по повод на толкова много пари”, допълни Фърниш позицията на легендарния си съпруг. Явно принцовете Илайджа и Закари ще трябва да се потрудят, за да докажат на света, че заслужават уникалния живот, с който са се родили.

Коментара ()

Вашият коментар