Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Младата изпълнителка тормозена психически и физически в продължение на десетилетиe

Hа звездата от Тенеси Кеша, ще й се наложи да работи още няколко години със своя изнасилвач. Това отреди съдът в Лос Анджелис през изминалата седмица.
Решението не позволява на изпълнителката да записва нова музика извън лейбъла си "Сони", а Др. Люк ще продължава да бъде неин продуцент въпреки обвиненията, отправени към него за физически и психически тормоз.
Минути след края на заседанието, новината, свързана с Кеша, отприщи гнева на много музикални изпълнители, сред които Лейди Гага, Ариана Гранде, Лорд, Деми Ловато, а Тейлър Суифт дори дари 250 хил. долара за бъдещи разходи по делото. Много от изявените имена в шоубизнеса не успяха да си обяснят решението. И най-вече това как през изминалата година Зейн Малик успя да прекрати своя договор с продуцента и лейбъла си без абсолютно никакъв проблем, а изтормозената Кеша е принудена да работи с "това чудовище", както казва самата изпълнителка в обръщение през август.
Проблемите за Кеша Роуз Сибърт започват още преди десетилетие,
когато изпълнителката е едва на 18г. Тогава тя за пръв път се среща с Др. Люк, чието истинско име е Лукас Готвалд, и е принудена да напусне училище, за да се занимава по-усилено с кариерата си.
След като подписва договора си със "Сони", започва физическият й тормоз. Според обвинението Др. Люк е накарал младата изпълнителка да взема тежки наркотици и алкохол, а после й е дал "хапче за отрезвяване". На сутринта Кеша се събужда гола в леглото на продуцента си и веднага звъни на майка си уплашена, твърдейки, че не знае къде са дрехите й и че трябва да отиде в спешното, защото Готвалд я е изнасилил.
Въпреки че обвиненията в сексуален тормоз привличат най-много внимание, Др. Люк е съден и за психическо издевателство над Кеша. Певицата твърди, че продуцентът й непрестанно я карал да отслабне.
Наричал я "шибан дебел хладилник", а това толкова разстройва девойката, че тя спира да яде за цели 8 дни. По-късно дори влиза в клиника за два месеца, за да лекува хранително разстройство. В лечебното заведение тя получава съвет да разтрогне договора си с Др. Люк, защото влиянието му над нея е "животозастрашаващо".
Именно това кара Кеша да започне своето дело за освобождаването си от Лукас Готвалд и "Сони", за които тя твърди, че са прикрили действията на продуцента й и са я принудили да продължи работа с него.
Под атаките на Др. Люк са не само физическото и психическото здраве на певицата, но и нейната музика. През 2012г. песента й Tik Tok става номер едно в Америка, но това всъщност не е творчеството, което Кеша иска да излиза под нейното име. Въпреки това е принудена да се съобразява с желанията на продуцента си. Близки до звездата твърдят, че той я контролирал като кукла на конци
и не й позволявал да прояви своята креативност. Те дори се спречкват за някои от текстовете като например за фразата "умираме млади" в едноименната песен. Кеша била твърдо против текста и пренаписвала песента няколко пъти, защото по-голямата част от феновете й са млади. Злополучната песен бива свалена от ефира няколко дни след излизането си заради стрелба в училище.

Още за тежката съдба на Кеша четете в хартиеното издание на "168 часа".