Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

СНИМКА: ХРИСТО РАХНЕВ
СНИМКА: ХРИСТО РАХНЕВ

Девойки с къси полички с тигрови шарки или на палмички поднасят цветя.

В деня на 143-тата годишнина от обесването на Васил Левски около паметника му в София цари хаос и кич.

Мястото бе завладяно от търгаши от ранна сутрин, които причакваха хората, решили да се поклонят пред Апостола и да поднесат цветя. Очевидно водени от желанието за печалба, търговците предлагаха всевъзможни артикули с лика на Левски, като например кибритче с негов портрет. Редом до тях на сергиите се кипреха магнитчета с Лео Меси.

По-късно през деня дойдоха много полицаи и изгониха набързо по-наглите продавачи. И въпреки това пред очите на изпълнителите на реда необезпокоявано се предлагаха руски знамена заедно с българските трибагреници. А мургава дама продавеше цветя с пръсти, омазнени от кренвиршка.

Бившето кино "Сердика", точно зад паметника на Левски, е покрито с предпазващ транспарант с портрет на Левски. А точно до него - там, където беше хотел "Сердика", пък са окачили предпозител с бутилка "Кока-Кола".

В следобедните часове настана хаос пред паметника, предизвикан главно от затварянето на движението по улицата. А работещите на мястото регулировчици размахваха палки като балетисти от "Лебедово езеро".

Сред струпаните пред паметника хора, отдаващи почит на Апостола, се забелязваха девойки с прекалено къси поли в тигрови окраски, правещи си селфита с букети в ръце, закупени точно преди минути от дамата с мазните ръце.

А полицаите монтираха металдетектори, подготвяйки мястото около паметника за официалната церемония в 19 ч. в присъствието на политици.

Снимки от хаоса и кича около паметника вижте тук: http://www.168chasa.bg/category/5313130