Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кание Уест отново успя да разплаче Тейлър Суифт

Обичайно грамитата са най-чаканото и гледано музикално събитие на годината, но не и този път. Телевизионното шоу беше с най-ниския си рейтинг от седем години насам и причини редица скандали. За зрителите 58-ите награди бяха досадни и с изтекъл срок на годност.
Според компанията за отчитане на рейтинг "Нилсен" живото предаване, излъчено по Си Би Ес , е събрало пред екраните едва 24,95 милиона души. През 2015г. аудиторията на наградите е била 300 000 души, а тазгодишните цифри са най-ниските от 2009 г.
    Според анализаторите причината за резкия срив е излъчването на 58-ите награди "Грами" в понеделник, а не през уикенда, както е обичаят.
Въпреки това музикалните награди останаха най-гледаното шоу по американската телевизия. В рейтингите обаче не се брои живото предаване на "Супербоул", което отбеляза най-голямата си аудитория досега.
Както винаги, и тази година не се размина без скандали. Ужасяващите рокли и техническите проблеми, довели до лош звук, са само малка част от тях.
Певицата Тейлър Суифт, която беше един от най-награждаваните таланти на вечерта, продължи своята битка с рапъра Кание Уест.
През 2009 г. скандалният Уест се качи на сцената на наградите на MTV и прекъсна речта на току-що спечелилата Суифт, казвайки, че Бионсе заслужава отличието повече. От този момент звездите са в непрестанна война,
която сякаш приключи в края на миналата година, но пламна отново около тазгодишните "Грами".
    Дни преди звездната вечер, Кание Уест пусна своята нова песен, в която твърди, че е направил "тази кучка известна" с действията си през 2009 г. А в деня на наградите русата изпълнителка използва своята благодарствена реч, след като спечели в категорията "Албум на годината", за да отговори на нападките на рапъра. Тя изтъкна, че е единствената жена, която е печелила "Албум на годината" два пъти, и допълни със сълзи в очите: "Един ден ще се огледаш и ще разбереш, че само ти и хората, които те обичат, сте тези, които са спомогнали за изкачването ти до върха."
Шоуто също така успя да разстрои и семейството на починалата на 31 декември певица и многократна носителка на статуетката Натали Кол. Според роднините на изпълнителката тя е заслужавала много повече от само споменаване в листата с артисти, които са ни напуснали през изминалата година. Синът на Кол - Робърт Янси, нарече трибюта "безсрамен" в сравнение с индивидуалните изпълнения в чест на Дейвид Бауи, Би Би Кинг и Глен Фрей.
Продуцентите на 58-ите награди защитиха решението си, кзавайки че това е "най-докосващия и емоционален" начин по който са успели да представят Кол.
И тази година в церемонията бяха включени много изпълнения на живо. Някои от тях бяха по-добре приети от други. Публиката не хареса дуета между Ели Голдинг и Андра Дей, чийто микс от две песни беше приет като знак, че продуцентите не са имали достатъчно време да им дадат за отделни изяви. Доста критикувано беше изпълнението и на кънтри певицата Кари Ъндърууд и дори това на Адел. По-късно британската звезда използва платформата туитър, за да обясни,
че е звучала ужасно, защото микрофонът на пианото е паднал върху струните му
Много от зрителите не успяха и да разберат защо скандалният Робин Тике също се появи на сцената на шоуто, след като не е издавал песен от 2013 г.
Една от звездните появи дори не се състоя. Певицата Риана отмени своето изпълнение часове преди началото на наградите "Грами" поради опасност да повреди гласните си струни заради заболяване.
Големите щастливци на вечерта също предизвикаха разнообразни коментари. За много от меломаните тазгодишните статуетки бяха раздадени на прекалено комерсиални изпълнители.

Какво още възмути зрителите на наградите "Грами", четете в хартиения носител на "168 часа".