Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Вокалистът на групата Eagles of Death Metal, чието име нашумя след терористичните атаки в Париж през ноември, заяви: "Проклетият ви френски оръжеен контрол не спаси нито един човек." 

В емоционално интервю пред френската телевизия iTele Джес Хъгес каза, че именно контрола наложен върху продажбите на оръжие е причината в терористичния акт да загинат 89 души. 

Изпълнителят, който е дългогодишен поддръжник на идеята за свободна продажба на оръжия, още каза: "Ако някой твърди, че контролът върху оръжията е предотвратил поне една човешка смърт, нека да каже, защото аз не смятам така. Единствената причина, поради която нямаше повече жертви, бяха най-смелите мъже, които съм виждал в живота си, които скочиха право срещу лицето на смъртта с оръжието си. Знам, че хората няма да са съгласни с мен, но изглежда така, сякаш Бог е направил мъжете и жените различни, а в тази вечер оръжията ги направиха равностойни. Мразя това. Всички трябва да имат оръжия. Защото не искам да виждам нищо подобно да се случва отново и искам всеки да има своя шанс за живот." 

Eagles of Death Metal ще се завърнат в Париж в зала "Олимпия" за първия си самостоятелен концерт след атаките, а собствениците на "Батаклан" обявиха, че се надяват да отворят отново до края на 2016 година.