Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Въпреки специалните грижи, полагани за тях от най-ранна възраст, глезените деца на най-висшата номенклатура на БКП невинаги намират добра реализация в живота, показва разследване на "168 часа".

Някои загиват млади под влияние на алкохол, а други, несвикнали да се борят сами в живота, в демократично време остават без работа. Но не са малко и тези, които се адаптират и развиват успешен бизнес.

Синът на Тодор Живков - Владимир, който страни от прожекторите през целия период на прехода, няма кой знае каква професионална кариера. В края на 80-те години той е започнал работа в асамблеята "Знаме на мира", която спря да се провежда след 1989 г. Дирите му до 1994 г., когато започват процесите срещу баща му, се губят. Тогава регистрира фирма "Зардос-Владимир Живков" ЕТ, но е прекратила дейността си през 2012 г. Компанията се е занимавала с търговия на дребно с парфюмерийни, козметични изделия и тоалетни принадлежности и се е помещавала на емблематичната софийска улица "Велико Търново" №1.

Според хора от обкръжението му от дълги години синът на Тато не е бил добре с краката и затова години преди смъртта си през 2021 г. рядко излиза от вилата си на ул. "Секвоя" в столичния кв. "Бояна".

Евгения Живкова, която е дъщеря на друг член на Политбюро - Людмила Живкова, е добре позната на българското общество. Тя направи кариера на дизайнер на модни облекла, а също и политическа. Беше няколко мандата депутат от БСП, макар и да не е член на партията.

 Винаги е влизала в листата като част от гражданската квота. Като младо момиче тя била обградена от приятелки, които също са били деца или внучки на членове на Политбюро. Евгения била неразделна с дъщерята на Пенчо Кубадински - Боряна, и Бояна Българанова, чийто дядо е Боян Българанов.

Синът му и баща на Бояна - Любомир, почина. До 10 ноември 1989 г. е бил директор на държавно предприятие.

Другата приятелка на Евгения Живкова - Боряна Кубадинска, е адвокат и има и собствена кантора. Освен това е участвала в няколко фирми за продуцентска, рекламна дейност и хотелиерство заедно с племеницата си и съдружници индийци.

Брат й Пламен Кубадински първо започва с партийна кариера в БКП като секретар на Ленинския районен комитет на БКП в София. След това се ориентира към строителство, проектиране и бизнес за производство и търговия с промишлени и хранителни стоки, ресторантьорство и хотелиерство. Той е съсобственик на фирма "Арх арт" и "Максим 1996", показва справка в Търговския регистър. Пламен Кубадински е и един от собствениците на ресторант "Кипарис", пред който беше пребит журналистът Огнян Стефанов.

Въпреки гръмкото си име синът на Андрей Луканов - Карло, от един месец е безработен. Но не се е регистрирал в бюрото по труда, защото получава хонорари, превеждайки на парче документи от руски език.

Кои деца на членове на политбюро са успели да запазят огромните си апартаменти, четете в печатното издание на в. "168 часа"