Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранителят (вдясно), който се оказа и полицай, зверски го преби.
Владимир Радев (вляво) е със счупена челюст и се храни със сламка, след като охранителят (вдясно), който се оказа и полицай, зверски го преби.

Полицай се оказа биячът на студента Владимир. Той е задържан днес, ще го уволняват, започнало е дисциплинарно производство, научи "24 часа" от важен човек. Подробности минути след материала ни даде главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев. Случаят вече е поет от прокуратурата в Бургас.

Образувано е досъдебно производство. Потърпевшите са предоставили и снимка на извършителите, каза Кангалджиев. Битите трябвало да дадат показания след медицинската помощ, но се прибрали в София. Вероятно това е заради операцията, която претърпя в столицата Владимир.

Първоначално се получила информация, че биячът е надзирател в затвора в Дебелт. Тя обаче не се потвърдила. След това се получили данни, че е служител на МВР. Разпратили се снимки по групи в МВР. Оказало се, че е полицай от 4-о РУ в Бургас. От 23 октомври 2023 година е  работел в районното. Мъжът се казва Христо Петров. Макар да имаше данни, че е работел и като охрана, се оказа, че това не е така, поне не по документи, посочи Кангалджиев. Все още няма информация дали е ползвал бокс. Възможно е Петров да се е познавал с охраната, която да го е прикривала. Информацията към момента е, че полицаят сам е бил момчетата. Петров е казал при разпита си, че е бил на мястото. Не посочил обаче, че е извършвал охранителни действия. Петров е задържан за 24 часа. Ще му се иска постоянен арест. 

Както "24 часа" писа, повод за бруталния побой над младежа станал съборено парче пица на земята по време на купон за посрещането на Джулая. Движейки се сред многото хора приятел на Владимир съборил пицата, но това вбесило един от охранителите, който му ударил шамар. Владимир опитал да защити приятеля си, но получил силен удар в лицето, най-вероятно с метален бокс. 

Вследствие на удара челюстта на Владимир е счупена на три места, той е приет в "Пирогов", където прекарва няколко дни.

Момчето все още не може да говори добре, а храна и течности поема само със сламка.