Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Шофьорът отказал да продължи курса си. Снимки: Фейсбук/Забелязано в Пловдив - Seen in Plovdiv
Шофьорът отказал да продължи курса си. Снимки: Фейсбук/Забелязано в Пловдив - Seen in Plovdiv
  • Свали хората от рейса, защото го хванали, че продава стари билети
  • Това не му е първото нарушение, каза шефът на "Организация и контрол на транспорта"

Шофьор по линия номер 21 в Пловдив спрял рейса по средата на курса и изгонил пътниците, без да им върне парите, след като го хванали, че продава вече използвани билети. За това сигнализира Албена Ташкова, която пътувала за кв. "Тракия". 

По думите ѝ вчера в 17,15 ч. хората от автобуса били свалени на кръстовището на булевардите "Източен" и "Княгиня Мария Луиза", след като потърсили сметка на шофьора защо продава стари и измачкани билети. "На всичкото отгоре ни наричаше катъри, байганьовци и още много други. Не пожела да ни върни парите, нито да продължи курса си до кв. "Тракия". Дори се нахвърли да удари пътник, който не искаше като всички ни да слезе от автобуса", разказва Ташкова. 

Агресивният шофьор не се представил, но според пътничката във фирмата превозвач знаели за кого става въпрос. Тя моли кмета на Пловдив Костадин Димитров и на район "Тракия" Георги Гатев да вземат мерки, защото "не се издържа повече пътуването с него".

Оказва се, че това не е първият случай, в който въпросният шофьор продава стари билети. "Веднъж вече сме го хващали. Днес отново тече проверка, но все още не е приключила", обясни пред "24 часа" директорът на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта" Георги Стоилов. 

В края на миналия месец друг шофьор на същата линия скочи срещу две контрольорки, пожелали да направят проверка на пътния лист и билетите. Тогава зам.-кметът по транспорт Савина Петкова обясни, че от общината най-често откриват нарушения при автобусите под №21. 

"Това не е същият шофьор. Той беше уволнен. Надявам се и за този да последва същото, това поведение не е нормално", категоричен е Георги Стоилов. 

Според пътниците билетите били от различни кочани.
Според пътниците билетите били от различни кочани.