Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Делян Пеевски предложил Атанас Славов за министър

"Не съм говорил с Данчето, но мисля на тези избори да я вкараме вече, и то на първо място, като депутат" - това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща със симпатизанти на партията в столичния район "Подуяне". Вдясно от него е бившият кмет на София Йорданка Фандъкова. Веднага след това пълната зала шумно аплодира Борисов и Фандъкова.

"Ние така бяхме притиснати тези 2-3 години от псевдо промяната, че в един момент ние загубихме представа колко много е направено за София. Днес изживях културен шок, нечувана радост - нечувано, невиждано след половин година управление на Терзиев, едно от двете платна на околовръстното е асфалтирано, но в много малка част, около километър. Другото е оставено за втория мандат", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ обаче не уточни дали гласи бившия кмет за листата за парламентарните избори, или за евроизборите.

Борисов направи и втора заявки - един от общинските съветници Георги Георгиев и Антон Хекимян също да влезе в Народното събрание. Първо обаче трябвало да го обсъди с Фандъкова. Досега Георгиев не се е явявал на парламентарни избори, а Хекимян кара първия си мандат като съветник от ГЕРБ.

На първи ред в претъпканата зала са депутатът Младен Маринов, бившият финансов министър Владислав Горанов и общинските съветници Георги Георгиев и Мирослав Боршош. Докато върви събитието на ГЕРБ и Борисов, "Промяната" пък провеждат среща в Пловдив, на която присъстват Кирил Петков, Асен Василев, акад. Николай Денков и водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев.

"Фантастично се е представил ген. Запрянов за разлика от външния министър. В това правителство носи отговорност за военния министър, а за външния - ако Главчев не го смени, няма да има никаква подкрепа. Ако иска да ме чуе, ако иска да се съобрази, после ще направя така, че да се съобрази", каза Борисов за днешното участие на военният министър Атанас Запрянов в днешната конференция за сигурността в Черно море. "Ген. Запрянов към ГЕРБ е лоялен", каза Борисов и отново отрече да е предлагал на Калин Стоянов за вътрешен министър.

За създаването на кабинета "Денков" Борисов разказа, че лидерът на ДПС Делян Пеевски е предложил правосъдния министър Атанас Славов, както и че Кирил Петков и Атанас Атанасов не са искали Асен Василев за министър, но той е настоявал.

"Развалиха едно правителство, което поне отвън изглеждаше добре. Нашите евроатлантически партньори бяха спокойни. Вътре нищо не се случваше, но поне опаковката изглеждаше добре", каза още Борисов за бившите си (не)коалиционни партньори.

Кой? Пеевски ли ги накара да съборят правителството? Питайте ги. А ние без ДПС, трето римско, нямаше как да направим промените в конституцията. А и те с тях работиха добре. Поне сега не виждам как ще се съберем пак, призна Борисов.

"Има една поговорка: "Където плюеш, после може да лижеш", коментира още бившият премиер. Той преброи, че трите партии са гласували 46 ключови закона заедно.

"Специално към Кирил имам симпатии. Той е жертва на всичките тези хора, защото като си говореше с мен, той говори толкова искрено. Аз знам повече от него и почвам да викам: "Абе, дали не е прав". Толкова искрено говори. Но там тези, които са под него и около него, не мога да кажа, че им имам доверие", каза Борисов.

"Тия пият, карат, бият се с милиционерите и си седят общински съветници. А ми проповядват от телевизора нов морал, който от три години гледаме и не можем да го намерим", коментира лидерът на ГЕРБ за общинския съветник от ПП-ДБ-СС Благовест Георгиев, който преди 10 дни предизвика катастрофа в София и избяга, а в последствие е отказал тест за алкохол и наркотици. В отговор на това общинските съветници от ГЕРБ-СДС му поискаха оставката. "Как може, Жоре, да му искате оставката? Това за ПП-тата е нещо нормално", обърна се Борисов към бившия председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

Борисов се закани на следващите избори партията му да засили юридическото си лоби в парламента, за да може те да обяснят на хората как работи съдебната система. "За сферата на строителството нищо не можем да обещаем, защото просто парите ги няма", каза той.

"Бях главен секретар - съсипаха го. Бях кмет на София - съсипаха го. Бях премиер - съсипаха го, няма авторитет", пошегува се Борисов в края на срещата.

Среща със симпатизанти в столичния район Подуяне

Публикувахте от Бойко Борисов в Понеделник, 15 април 2024 г.