Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Петя Банкова и Стефан Димитров в съда. Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ
Петя Банкова и Стефан Димитров в съда. Снимка ЙОРДАН СИМЕОНОВ

​Задържаният за контрабанда Стефан Димитров е откаран в Окръжна болница от следствения арест, предаде NOVA. Правят му се изследвания в Спешното отделение, потвърдиха от лечебното заведение. Вчера също имал оплаквания и е бил изведен от килията и прегледан във ВМА.

В четвъртък Димитров и бившата шефка на Митниците Петя Банкова обжалваха ареста си, но адвокатката на Банкова не се яви в съда и заседанието пропадна. Ще се гледа на 16 април.

Състоянието на бащата Марин Димитров, също обвинен, пък се влоши миналата събота преди заседанието по мерките за неотклонение и беше приет „Пирогов".

Снимки показват среща между Петя Банкова и Стефан Димитров,една от срещите на Банкова с Димитров била пред 5-звезден хотел в Правец. Двамата били заснети от охранителни камери.

Шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова е имала многократни срещи и комуникации чрез есемеси със Стефан Димитров, който заедно с нея е задържан по обвинението за контрабанда, подкупи и пране на пари. Той е смятан за близък до смятания за крупен контрабандист Никола Николов-Паскал. Двамата пътували до Румъния.

Около скандала в службите бе осветено и името на Живко Коцев и Бойко Рашков.

В публичното пространство изтекоха снимки, показващи главния секретар на МВР Живко Коцев и обвиняемия Стефан Димитров в обща компания. Снимките бяха публикувани в социалните мрежи и от разследващия журналист Слави Ангелов.

На две от тях Коцев е с Николина Ангелкова на летището и в кола, където показва скъп часовник на китката си. Бившият министърка потвърди, че познава Коцев от година.

Коцев се появи на доста снимки в компанията на Стефан Димитров, със скъп часовник и кафяв пудел, като същото кученце е на друг фотос с пачки в евро.

В понеделник той бе приет в лечебно заведение след като гръмна скандала за наличието на контрабанден канал с участието на Никола Николов-Паскал, бившата шефка на митниците Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови.

Рашков пък отрече да е знаел,  че Марин и Стефан Димитрови се занимават с престъпна дейност.

"Минали са три години оттогава, нито тогава, нито сега аз не съм получавал информация, че баща и син Димитрови да се занимават с каквато и да е престъпна дейност", каза Рашков в отговор на въпрос по отношение на личните му отношения със Стефан и Марин Димитрови и дали като министър той е знаел за тяхна евентуална престъпна дейност.

Рашков обясни, че поводът за познанството му с Марин Димитров е сигнал, който той е направил при него като министър, свързан „с едно старо дело срещу Мирослав Найденов като министър на земеделието в кабинета на Борисов, където е разследван случай за подкуп от 200 хил. лв., по който основен свидетел се явява бившият председател на фонд „Земеделие" Светослав Симеонов". Бойко Рашков показа и оригинала на сигнала с подпис на Марин Димитров.