Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов
Кадър: БНТ
Депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов Кадър: БНТ

Единствената спорна фигура е главният секретар на МВР Живко Коцев, а не Калин Стоянов. Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов.

"Вървим по конституционната процедура - отиваме на избори, а оттам нататък избирателят ще каже какъв ще е съставът на новия парламент и какви ще са пропорциите в него", каза той.

Митов отрече Калин Стоянов да опъва чадър над ГЕРБ и ДПС, пише БНТ

"В правителството има представители и на ПП-ДБ, не един и двама", допълни той. 

Преди минути приключи процедурата по заклеването на служебното правителство на Димитър Главчев.

Процедурата включваше само изчитане на състава на служебното правителство, клетвата и химновете на България и ЕС, след което Народното събрание се разпусна. 

По-рано Радев напомни, че служебният кабинет за първи път се създава по новите правила на конституцията. И обясни, че по никакъв начин не се е бъркал в кадровата политика и не носи отговорност за действията на служебното правителство.

Според него е странно, че призивите към Радев той да махне Калин Стоянов като вътрешен министър идват от партиите, които приеха тези промени в конституцията. Те даже нарекоха списъка с потенциални министър-председатели меню, а сега се сърдят но това, което им се сервира, каза президентът.