Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Лена Бориславова
Лена Бориславова

Луксозното возило изоставено в нива до “Люлин”, почистено е от следи

Задигнатият преди седмица джип на Лена Бориславова бе открит в столичния кв. “Люлин”. Автомобилът “Тойота Рав 4” е непокътнат, а за кражбата е подозиран Даниел Димитров - Данчо Релето от Наглите.

Джипът бе намерен рано сутринта днес, точно 7 дни след като бе откраднат от паркинг в столичния кв. “Лагера”. Кражбата станала през нощта, а камери са запечатали само мъж с тъмни дрехи и маска.

Смята се, че целта е била автомобилът да бъде разглобен на части. След като разбрали чия е колата обаче, бандитите усетили жега и решили да я зарежат. Така тя била намерена днес, а криминалисти започнаха оглед. По първоначални данни колата е била старателно почистена, най-вероятно с белина. Полицаи смятат, че е използвано точно това вещество, тъй като от автомобила се носел силен мирис на амоняк.

За кражбата се проверява Данчо Релето. В момента той е под домашен арест след серия кражби през миналата година. Мъжът обаче е без електронна гривна. Първото му задържане след излизането предсрочно от затвора с изпитателен срок през януари 2022 г. е на 4 април м.г. Тогава той и Петър Берберов - Бербера са арестувани, защото се оказали притежатели на две крадени тойоти. Смята се, че са ги задигнали, но заради липса на доказателства са обвинени във вещно укривателство. Джаджите, с които отворили колите обаче, били открити в гараж в кв. “Надежда”.

Точно там криминалистите намерили и двете модерни тойоти, които били хибрид и електрическа. Особеното на машинките за отключване е, че прехващат и предават сигнала от ключа на автомобила. Така единият бандит се доближава до човека, паркирал колата си, а другият - до автомобила. По този начин се крадат повечето коли, но електрическите са с по-особен сигнал. По това разследване Релето е даден на съд, а от ареста бе пуснат само след 72 часа.

На 28 юли отново е арестуван. Пак е за укриване, но на две други тойоти. Този път компания в килията му правели Главата и Софиянеца. Релето отново остава в ареста едва 72 часа, защото съдът пак го пуска под гаранция, макар че още е в изпитателния срок заради бандата на Наглите.

За трети път Релето е задържан на 2 ноември за кражбата на една кола. Този път съучастник му е Митко Турчина, който навремето го въвел в бизнеса с крадените коли. Двамата са заловени, докато разфасовали хибридна тойота в гараж в кв. “Илиянци”. Релето има роднина, който притежава автоморга. Смята се, че така са пласирали частите. Докато е задържан по това дело, го настига новината, че отива на съд за случая от април м.г.

Релето е един от 4-мата, които лежаха в затвора заради отвличанията между 2007 и 2009 г. Другите са Прокопи Прокопиев - Културиста, Любомир Димитров - Гребеца и Ивайло Евтимов - Йожи. По делото се коментира, че печалбите от откупи били около 3 млн. евро, поделени между участниците. Парите така и не бяха открити. Релето бил само шофьор на бандата, колкото Йожи и Културиста. И двамата вече са на свобода. Единствено Гребеца е в затвора, но за убийството на Иван Пайнавелов - Сапата и Юлиан Лефтеров - Кокошката. Релето беше освободен предсрочно през януари 2022 г.