Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"България е република с парламентарно управление" им осигурява правото на тоталитарна власт.
"България е република с парламентарно управление" им осигурява правото на тоталитарна власт.

В момента властващите партии чрез сглобеното мнозинство в Народното събрание действат все едно член първи на конституцията "България е република с парламентарно управление" им осигурява правото на тоталитарна власт. Те определят публично изповядваната идеология в държавата, те определят какви политически възгледи се толерират у нас и какви под една или друга форма се санкционират или неглижират, те определят кое е правилно и кое не в съдебната система, те персонално определят ръководителите на регулаторните органи... Все едно на 12 юли 1991 година сме заменили "ръководната роля на партията" с "ръководната роля на мнозинството в Народното събрание".

Ние сме РЕПУБЛИКА!

Първо - властта и правата не са наследствени! И да поправяш конституцията като изричаш, че е необходимо, за да могат децата ти да придобиват права, е безобразие. Да не отваряме дума за законите, свързани с наследяването на материални активи, а оттам и статус.

Второ - балансът между властите и институциите е неприкосновен. Не може да има диктатура на мнозинството в НС! (А в случая става дума за неколцина, чийто изповеден запис е познат на всички.)

От Фейсбук.