Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Румен Радев СНИМКА: Румяна Тонева
Румен Радев СНИМКА: Румяна Тонева

Добих представа за Радев (и за Нинова!) още през август преди изборите за първия му мандат. От интервю с него и изказвания на Нинова стана ясно, че човекът тъкмо се е пенсионирал, никога не е мислил да се занимава с политика, има някои семейни особености, Нинова няма преки лични впечатления от него, никой от тогавашното ръководство на БСП не го познава добре, поканен е по телефона от Нинова да стане президент, тя била подкрепена в намеренията си от Стефан Данаилов, който казал "добре". Радев бил изненадан от телефонното предложение и казал, че ще си помисли. През оставащите месеци до изборите щял да се поинтересува за политическия живот в страната... И още факти все от този род.

Моето трайно мнение за Радев и Нинова няма никакво значение, но използвам неговия случай, за да кажа друго.

Политическата работа е за професионалисти!

Къде се учи за политик?

Никъде! Раждаш се с тези качества и упорито ги упражняваш и развиваш!

Същото е като при поетите, пианистите и цигуларите, композиторите, художниците, спринтьорите и тежкоатлетите... Няма разлика!!!

От ранна възраст трябва да се прояви интерес и качества за политиката, така както е за всяка друга дейност и в партии или самодейно "да се тренира". Това го знае всеки учител.

Време е да се знае и от партиите, не само в ДПС да мислят по въпроса.

Харесал си някого по телевизията и ти е допаднало, че се е опънал на твой политически опонент, и решаваш - "ето го бъдещия президент!" Сякаш става дума портиер, да прощават портиерите.

Минало, заминало. Случай за поука на всички хрумкаджии с власт. Предстоят маса назначения на нови началници.

От Фейсбук.