Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Окръжният съд в Стара Загора постанови първоинстанционна присъда, с която наложи на 21-годишния К. К. наказание в размер на пет години лишаване от свобода, при първоначален „строг" режим, съобщават от съда.

Съдебният състав, състоящ се от един съдия и двама съдебни заседатели, призна подсъдимия за виновен в това, че на 01.08.2023 г. в Стара Загора е отнел чужди движими вещи на обща стойност 1553 лева от владението на собственика им с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила и деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето, през което 21-годишния мъж е бил с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Пред Окръжен съд – Стара Загора наказателното производство премина по реда на съкратеното съдебно следствие, като първоначално наложеното наказание лишаване от свобода бе намалено с една трета. Съдът приложи процедурата, след като подсъдимият призна изцяло вината си и изложените в обвинителния акт факти и обстоятелства.

Около 04.50 часа на 1 август м.г. пострадалият, тръгвайки за работа, решил да си вземе кафе от вендинг машина за топли напитки. Докато бил с лице към кафе-машината, подсъдимият го приближил и застанал зад гърба му. Със сила издърпал чантата, която пострадалият носил на рамото си, и хукнал да бяга. Ограбеният мъж се опитал да го догони, но паднал на земята и получил травма на рамото. Междувременно подсъдимият се придвижил в посока към квартал Лозенец. По пътя преровил чантата, взел парите, а вещите, намиращи се в нея, изхвърлил.

Присъдата подлежи на протестиране и обжалване в 15-дневен срок пред Апелативен съд – Пловдив.