Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Само час след нападението на бензиностанцията в Стара Загора, грабителят е арестуван.

От пресцентъра на ОДМВР в Стара Загора дадоха малко повече подробности за въоръжения грабеж, извършен малко след полунощ в бензиностанция на изхода за Казанлък в Стара Загора.

Според съобщението, на 16.01.2024 г., в 01:04 часа в дежурната част на Първо РУ-Стара Загора на тел.112 е получено съобщение от 42-годишен мъж за извършен грабеж на сумата от около 2000 лв от маскирано лице с тъмни дрехи на бензиностанция в Стара Загора. По данни на потърпевшия, след заплаха той бил принуден да отвори касата.

Полицейски служители незабавно са започнали работа по сигнала. Проведени са заградителни мероприятия, осъществен е обход в района на местопроизшествието. Около 02:10 часа в квартал на областния град е забелязано лице, отговарящо на описанието, дадено от подателя на сигнала, което се опитало да осуети полицейската проверка и оказало съпротива, след което е задържано.

Установена е самоличността му – 31-годишен мъж, криминално проявен. Намерени и иззети са яке с ключове и парична сума в него на стойност 1500 лв., в банкноти с различен номинал и 175, 58 лв. на монети.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство по чл.198, ал 1 от НК. Работата по случая продължава под надзора на Районна прокуратура - Стара Загора.