Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кадър от клипа с ареста на Виктор Иванов
Кадър от клипа с ареста на Виктор Иванов

Отказът на бившия кандидат за депутат Виктор Иванов да си даде документите на полицията е бил заснет на видеокамера. На записа се чува как той заваля думите.

"Аз не съм убеден, че той не е мутра, както голяма част от неговите колеги", казва Иванов за инспектор Баев от 4-о РУ. Мъжът твърди, че униформеният не си е показал картата от МВР.  За случая, станал в нощта срещу 3 декември, се разбра, след като Иванов се оплака от полицейско насилие във фейсбук. От МВР обясниха, че той е бил в нетрезво състояние, на висок глас е казал, че има марихуана и ще я изпуши вкъщи. Това е провокирало проверката на униформените от 4-о районно управление пред НДК.

Според разказа на Иванов той е бил задържан при проверка на униформените до НДК. Поискал е полицаите да се легитимират и да му кажат защо искат да го проверяват, но те отказали, а после повикали подкрепление, за да го отведат в районното.

От 4-о РУ обясниха на брифинг пред медиите, че в неделя малко след полунощ в градинката между булевардите „Черни връх" и „Христо и Евлоги Георгиеви", автопатрул обхождал района. Тогава са засечени Иванов и двамата му приятели. Говорили на висок глас, а Иванов обяснявал, че носи трева в себе си. Полицаите решили да проверят личните им карти. Казали му, че ще направят обиск. Според МВР Иванов реагирал с агресия и обида към униформените. Сложили му белезници, но той отказал да се качи в патрулката. Оказал яростна съпротива и дори успял да ухапе по крака единия от полицаите. На място са изпратени допълнителни екипи с помощта на които мъжът е отведен в районното управление. По случая е образувано досъдебно производство.

Началникът на Четвърто РУ-СДВР комисар Кристиян Тонев уточнява, че съгласно българското законодателство на всеки гражданин може да бъде извършена полицейска проверка, както и такава за установяване на забранени вещества и предмети у него. Назначена е проверка за действията на полицейските служители.