Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Борислав Михайлов Снимка: Велислав Николов
Борислав Михайлов Снимка: Велислав Николов

Пожелавам да не се намесвате в избора на следващия президент и да бъдете много по-щастливи, отколкото сте били с мен, каза още той

Превърнахме се в отдушник на българското общество и именно този натиск е попречил на ръководството на БФС да свърши още работа.

Това заяви президентът Борислав Михайлов при подаването на оставката си от поста днес.

Михайлов си тръгва след 18 години начело на българския футбол, като през всичкото това време за кратко беше в оставка покрай расисткия скандал през октомври 2019-а година. Тогава го заместваше Михаил Касабов, който и сега ще бъде временен президент. Но през декември 2020-а година Михайлов оттегли оставката си, обясни как си е починал и започна да управлява отново.

Михайлов подчерта някои от успехите на БФС в последните години като например въвеждането на проекта "Електронно първенство", или иначе казано дигитализиране на базата данни. Също така БФС спечели няколко пъти финансиране по проектите "Хеттрик" на УЕФА и "Форуърд" на ФИФА, от които бяха изградени терени на доста места в страната.

"Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети, агресия и лъжи. Въпреки това изпълнихме стратегии за устойчивото развитие на българския футбол. Да, националният отбор не се представи на нивото, на което всички искаме. Всичко останало, което е зависело от мен и БФС, е изпълнено. Инвестирахме време и ресурси в развитието на женския футбол. Продължихме инвестициите в инфраструктурни проекти", каза още бившият национален вратар.

"Щяхме да направим повече, ако не се бяхме превърнали в отдушник на българското общество. Структурата на БФС е съставена от млади и кадърни хора. Това са факти, а срещу тях никой не може нищо да каже".

"Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно за футбола, и те избират президента на БФС. Пожелавам да не се намесвате в избора на следващия президент и да бъдете много по-щастливи, отколкото сте били с мен. Благодаря ви, че през цялото време ме държахте във форма", завърши Михайлов, след което напусна залата и отказа всякакви въпроси. Той още преди началото на пресконференцията каза, че няма да отговаря на питания и започна с изявлението си.

Веднага след днешното заседание на Изпълкома неговият член Веселин Балевски заяви, че Михайлов повече няма намерение да се кандидатира за президент на предстоящия Конгрес. А кога ще бъде той, ще стане ясно на 6-и декември при заседанието на вписания в Търговския регистър изпълнителен комитет.