Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пътят на север от град Крън към прохода Шипка е затворен.
Снимка: Ваньо Стоилов
Пътят на север от град Крън към прохода Шипка е затворен. Снимка: Ваньо Стоилов

Отвориха Прохода на републиката само за леки автомобили след 13 часа, проходът Шипка остава затворен. Не пътувайте на север от Казанлък

Тялото на мъж, най-вероятно замръзнал през нощта, е намерено край контейнер в Казанлък, потвърждават местни от града. От МВР потвърдиха за случая и уточниха, че починалият е на 57 г. и не е бездомник. Причините за смъртта ще изясняват при образуваното досъдебно производство.

Междувременно от община Казанлък призоваха да не се пътува на север от града, където обстановката е тежка.

Снежни неволи на пътя Шипка - Дунавци в община Казанлък.
Снимка: Ваньо Стоилов
Снежни неволи на пътя Шипка - Дунавци в община Казанлък. Снимка: Ваньо Стоилов

Двата планински прохода на територията на област Стара Загора - Шипка и Хаинбоаз /Прохода на републиката/ бяха напълно затворени заради силния вятър и снегонавяванията, но малко след 13 часа днес Проходът на републиката бе отворонен само за леки автомобили, съобщават от МВР.

По същата причина е невъзможно движението и в района на градовете Шипка и Крън. Около обяд бе отворен при зимни условия пътят между Шипка и Дунавци. Там имаше закъсал в преспите автомобил с дете и двама възрастни в него. Спасителните екипи се добраха до хората към 9 часа тази сутрин, макар че сигналът бе получен още в 5 часа. В същия район през нощта закъсаха линейка и пожарна кола, които бяха изтеглени с помощта на тежка техника. 

Така изглеждаше пътят Шипка -Дунавци в община Казанлък преди да го отворят днес около обяд.
Снимка: Ваньо Стоилов
Така изглеждаше пътят Шипка -Дунавци в община Казанлък преди да го отворят днес около обяд. Снимка: Ваньо Стоилов

В много населени места на района няма ток, екипи за ЕВН работят поетапно за отстраняване на авариите.

Затворен е и пътят към връх Бузлуджа и хижите там.

По пътя между селата Хаджидимитрово – Шейново – Ясеново се работи по разчистване на трасето и предотвратяване на обледяването, но силният северен вятър препятства и бави работата. Пътят между град Крън и село Хаджидимитрово е проходим при зимни условия, но усилията за почистване на снега продължават, съобщиха още от община Казанлък.

През изминалата нощ всички улици в Казанлък са почистени от падналия сняг. Предотвратено е обледяване.

След справяне със зимната обстановка по пътищата на населените места ще се премине към почистване на пътя към Бузлуджа, уверяват от общината.

Студът обхвана цялата страна. Бедствено положение беше обявено в много места. В София над 30 хил. души останаха без ток.

За липса на ток в тръбата към София на тунела "Траянови врата" сигнализираха читатели на "24 часа".

Oт страната на Габрово обстановката остава усложнена. Обилен снеговалеж и бурен вятър причиниха тежката ситуация през изминалата нощ. Местни споделят, че дори пожарна и линейка са закъсали.