Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Бюлетини СНИМКА: Архив
Бюлетини СНИМКА: Архив

Машината увеличава неграмотността

След местните избори всички тричат ЦИК, че махнала машинното гласуване и така имало огромен брой недействителни бюлетини. Някак си тихомълком се спомена, че всъщност най-много са при избора за общински съвет, където се отбелязвала само преференцията, но не и партията, за която даваш своя вот.

Всъщност проблемът не е в ЦИК, а в занемареното образование на българина. Или с други думи, партиите

не са изкарали своите твърди ядра, а своите неуки такива

Трябва да си изключителен дебил, за да направиш подобна грешка. Не може да е оправдание, че, вижте, машината нямало да даде да се пусне такъв вот. Всъщност тя задълбочава проблема за неуките. Те се превръщат в някакви зомбита, които нямат право да мислят, а са запомнили само 113 например. И вой, че добрите машинки ще им помогнат. Това няма как да се получи. Неукият ще си остане неук, а машината ще задълбочи проблема.

Да, той е сериозен и той сочи към образованието. В държавата, където вече няма университет в топ 1000. Там, където, като вземеш матурата с 2,51, отиваш да учиш висше. Защото няма ора. Както във вица за седемте самураи, които били трима. И след това се очаква от тях да поведат страната към светли бъднини.

В България все се гони нещо. Училищата - деца, защото имат делегиран бюджет и колкото повече са, толкова повече пари взема училището. Никого не го интересува качеството на образованието. Заплатите се вдигат за всички - и за тези, които правят отличниците на България, и за тези, които произвеждат двойкаджии.

Министърът на образованието просто трябва да изгледа “Палавата класна” с Камерън Диас, за да види как се правят нещата.

Няма уравниловка. Има повишение и премии за резултати!

Това е нормалното, а не това, което се случва у нас.

Няма как да е вярно, че изведнъж толкова много хора са забравили как се гласува отпреди 5 години, когато машинките още ги нямаше. Или с прости думи, като си дебил, дори машината да те поправи, пак си излизаш дебил от секцията. Машинката няма да те научи, напротив, ще задълбочи проблема ти. И навън ще си свиркаш и ще започнеш да управляваш бъднините на kleta mayka Bulgaria. С чувство на гордо изпълнен дълг.

Не по-малка вина имат самите партии и тези, които са участвали във вота. Нали си представяте как са давали инструкции на дебилните си ядра привърженици - 113, 113, да не забравиш 113. И той, горкият неук, като папагал си повтаря до урната - 113. Така и гласува.

Сигурно вече сте забравили за феномена 15/15,

който се появи през 2014 г. на евроизборите, когато Момчил Неков сложи в малкия си джоб лидера на БСП Сергей Станишев. Просто номерът му в листата съвпаднал с този на партията. И юруш на маслинките! След това промениха закона, ама след дъжд - качулка. Неков си изкара мандата в Европарламента.

Нали си представяте още колко неуки са се включили в изборния процес за тези 10 години от триумфа на Неков? И всяко следващо поколение става все по-неуко.

Моя позната ми разказа как сменили класната на нейната внучка, защото нямала достатъчно авторитет пред децата. Става дума за второкласници!? Какъв авторитет трябва да има един учител пред тях? Навремето, когато другарката Правдева ни раздаваше правда с една линия, на никого не му идваше на акъла да се оплаче.

Днес обаче е друго.

Тати е голям бизнесмен, купил ти е телефон, за какво ти трябва да учиш?

Когато учителят се опита да въведе ред, най-вероятно директорът ще го накаже. Защото родителят е и спонсор на даскалото.

Винаги съм твърдил, че Кралят на футбола

Пеле нямаше да стане звезда в България

Защото татко му Дондиньо става скромен обущар след края на футболната си кариера, а майка му доня Селесте е домакиня, която гледа три момчета. И в България, за да тренираш, трябва да плащаш такса. Колкото и да си огромен талант.

Същото е и училището. Имаш крава - пиеш мляко. Както се казва, най-трудно е да се влезе в ясла, защото няма места. След това издрапваш по някакъв начин.

И после се чудим защо не може избирателят да попълни една елементарна бюлетина. Без машина. Еми, не са научени бе, хора. Липсват им първите 7 години във възпитанието. И кашата е готова. Лошото е, че тепърва идва тежкото. В държавата, която

има всякакви университети, но нито един в топ 1000,

идват тези, които учеха дистанционно. Просто не ми се мисли какво ще стане тогава, ако се стигне до енергийна криза и спре токът и интернетът. Второто пришествие.