Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура в Сливен
Снимка: Ваньо Стоилов
Прокурор Ваня Белева, говорител на Окръжната прокуратура в Сливен Снимка: Ваньо Стоилов

Прокуратурата в Сливен: Нападателят не се води на отчет като психично болен

Говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен прокурор Ваня Белева потвърди пред "24 часа" информацията за смъртта на мъж, наръган с нож през нощта срещу петък малко след 1 часа в денонощен магазин в Нова Загора. Жертвата е на 52 години и действително е съпруг на съдията от Районния съд в града Галя Златева.

Двамата се прибирали късно през нощта към дома си, вероятно след празненство за Димитровден. По пътя се отбили до денонощния магазин, който е близо до кооперативния пазар в Нова Загора. Там съпругът на съдийката направил забележка на един от клиентите, след което между двамата възникнало спречкване. Внезапно клиентът извадил нож и намушкал съпруга на Златева, който починал почти веднага от раната си. Жертвата е на 52 години, нападателят бил по-млад.

От прокуратурата не успяха да потвърдят дали на мястото на трагедията е била и дъщерята на почерненото семейство, тъй като подробностите ще се изяснят след огледа, който продължи днес до след обяд. Тепърва ще се изяснява и поводът за кавгата между двамата мъже, но се смята, че убийството няма връзка с професията на Галя Златева.

Нападателят е задържан. Появиха се информации, че той бил психично болен, която прокурор Белева опроверга пред "24 часа". Тя каза, че задържаният ще бъде освидетелстван, но до този момент няма информация той да се води на отчет като психично болен, нямало и данни да е настаняван в специализирано медицинско заведение или да е бил лекуван за подобно заболяване. Въпреки това местни в Нова Загора твърдят, че задържаният вече бил наръгал с ножа си и друг човек. Това станала в събота, на 21 октомври. Мъжът бил ранен в крака и сега ходел с патерици.

Очаква се по-късно прокуратурата да излезе с официално съобщение за убийството, което не е отразено в днешния бюлетин за вчерашните произшествия на ОДМВР в Сливен, вероятно защото е с днешна дата.

А в Нова Загора готвят протест срещу престъпността тази вечер от 18,30 часа, научи "24 часа".