Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Полиция СНИМКА: 24 часа
Полиция СНИМКА: 24 часа

14 души, от които двама българи, са пътували в "Мазда 6". Шофьорът се обърнал край пътя, бягайки от полицията

Тежка катастрофа е станала в малките часове днес на автомагистрала "Тракия", съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Сливен.

В 01:30 часа, в района на 253 км в посока София, патрулен автомобил, извършващ линеен контрол, е подал сигнал за спиране на лек автомобил "Мазда 6". Шофьорът на автомобила не спира на подадения сигнал, увеличава скоростта и прави опит да избяга. След няколко километра губи управление и се преобръща извън пътното платно. В автомобила са пътували 14 лица. Установено е, че 12 от тях са чужди граждани, без документи. Шофьорът е 26-годишен мъж български гражданин.

При произшествието на място са загинали двама - един от мигрантите и спътникът на водача. В болници в Сливен и Ямбол за оказване на медицинска помощ са откарани останалите заедно с шофьора. 

По случая е образувано досъдебно производство.

Междувременно от областната болница в Сливен съобщиха, че на 10 чужди граждани, пострадали при пътен инцидент тази нощ, е оказана медицинска помощ. Те са на възраст между 18 и 23 години. В болницата са приети шестима от тях. В Отделението по реанимация са настанени четирима души с външни и вътрешни наранявания. Към момента са без опасност за живота.

Другите двама са в хирургия и неврохирургия.