Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Елена Георгиева 
Кадър; БНТ.
Елена Георгиева Кадър; БНТ.

Елена Георгиева е решена да остане в Израел до приключването на лечението на сина ѝ Георги, който е преживял трансплантация, въпреки избухналата война с Хамас. Това каза самата тя в "Денят започва".

"Уплашени сме, война е. Когато се включиха сирените в събота не знаехме какво става. Чуваха се гърмежи и тътен. При включването на сирените се крием в най-близкото бомбоубежище до нашата квартира в Йерусалим. Тук обаче нещата са по-спокойни отколкото в други части на Израел. От четири дни не е имало сирени", обясни Елена Георгиева.

Животът на семейството й се преобръща след диагнозата на сина й Георги през септември миналата година. Започнало е лечение във Варна, откъдето е семейството.

"За жалост Георги не реагира добре на лечението там. Химиотерапията не оказваше нужният ефект. 6 месеца минаха, когато ни съобщиха, че се налага трансплантация. Оказа се, че няма подходящ донор в Европейския съюз. Намерихме донор извън ЕС, като се насочихме към Израел. Операцията в Израел беше на 7 май. Около два месеца бяхме в болницата, сега сме извън болницата и извършваме рехабилитация. На финала на лечението сме, остават две седмици, докато приключим. Предстои сложно изследване другата сряда и чак тогава ще се опитаме да се приберем", категорична е Елена Георгиева пред БНТ.