Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ангел Христов СНИМКА: Интерпол
Ангел Христов СНИМКА: Интерпол

Антел Христов от т. нар. братя Галеви се е върнал в България през канал за мигранти. Това разбра "България Днес" от свои източници в полицията, които са запознати с разследванията за мистериозното му влизане у нас и за будещата догадки негова кончина.

Повече по темата четете тук.

Припомняме, че на 3 юни стана ясно, че е починал издирваният от Интерпол Ангел Христов. Според МВР и запознати той е починал предната нощ в имението си в село Ресилово, а според съобщението за смърт - на 3 юни сутринта в частната болница в Дупница. Тя отрече при тях да е констатирана смъртта.

Служителката в община Дупница, която издала смъртния акт, забелязала, че личната карта на Христов е изтекла преди 5 г., но не било нейна работа да знае кой се издирва, нито е отговорна за изтекъл документ за самоличност.

Полицията тогава остана изненадана, защото се оказа, че никой от служителите не е знаел, че Ангел е в България. През това време съпругата му Радмила бе организирала погребението му, но из града мълниеносно се разчува и полицията реагира, като изземва трупа и го откарва в столична Съдебна медицина.

Окръжната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за разследване на причините за смъртта на Христов. Назначено бе извършване на съдебномедицинска експертиза за идентификация на обявен за международно издирване от Интерпол с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.

Под надзора на Кюстендилската районна прокуратура започна разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК - подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване (укривателство).

Според справка за аутопсията бе установено, че Христов е починал вследствие на остро разстройство на коронарното кръвообращение. Взети са материали за допълнителни изследвания, но се оказва, че близо месец по-късно още няма резултатите при наблюдаващия прокурор.

На 8 юни Христов бе погребан в алеята на църковните настоятели и спомоществователи в Дупница.

Да си вземат последно сбогом, пред затворения ковчег дойдоха Златомир Иванов-Баретата, приятелите на Галеви Тоци, Стъклето, Каплата, Хари, Конана, Клеменца, бивши барети