Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Слави Трифонов
Слави Трифонов

"Поредната гадост сервирана от въпросната сглобка", така лидерът на Има такъв народ Слави Трифонов коментира дебатите, които се водят в Народното събрание относно промените в българската Конституция. 

Промените в основния закон на страната бяха внесени от 166 народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС.

"Аз не съм юрист, но гледам в правото си на български гражданин. Защото ме интересува, като български гражданин, какво налага промени в българската Конституция, защо трябва да бъде променяна, какви са предложенията и кой ги предлага. Предлагат ги други български граждани. Водещи са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Христо Иванов, както и гражданинът на България и Канада - Кирил Петков. Като онзи дето падал от осемнайстия етаж и на третия етаж си казал: до тук добре, и аз казвам: до тук добре. Само дето, въобще не е добре", пише Трифонов във фейсбук профила си.

Ето какво още пише лидерът на ИТН:

От дебатите ми стана ясно, че всички професионални гилдии и организации, включително и високоуважавани конституционалисти са против тези промени. И твърдят, че ако тези промени биват направени, те ще паднат в Конституционния съд, защото са противоконституционни. Тогава защо сглобката иска да направи промени в българската Конституция, които всъщност са незаконни? Защо нямаше обсъждане на тези промени? Защо бяха създадени на тъмно, скрито и тайно, като нещо срамно? Защо в промените е включена смяната на националния празник от 3-ти март на 24-ти май? Защо имам неприятния вкус в устата, че това е поредната гадост сервирана от въпросната сглобка, некоалиция или както там се нарича? Защо? Защо? Защо? Напоследък, непрекъснато си задавам този въпрос. Нямам отговори, а ситуацията става все по сюрреалистична. И единственият отговор, който намирам е, че в момента за съжаление ни управляват некадърни, неморални и некомпетентни, алчни за власт и самозабравили се хора, които моментално трябва да си подадат оставката.