Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

БОЙКО БОРИСОВ
БОЙКО БОРИСОВ

ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство, категоричен е Борисов

Спортният министър Димитър Илиев, а с него и половината от всички министри, май ще бъдат сменени при ротацията. Знак за това даде лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който ги обвини, че не работят.

"Има цели сектори, в които, ако ви изпитам сега, няма да знаете името на министъра", предизвика Борисов журналистите. И попита кой е министърът на спорта.

Къде са инфраструктурните проекти - стадиони, зали, физкултурни салони, финансиране на федерации, попита той и обясни, че грешката на министрите е, че не работят.

Бившият премиер не назова повече имена, но намекна за икономическия министър Богдан Богданов, финансовия Асен Василев и на иновациите Милена Стойчева.

"В момента светът много бързо се развива в много сфери - веригите на доставки. Колко пъти казах, че нашите икономически представители, търговски аташета трябва да отварят пазари, в иновациите, в растежа, да сложим ясен план. Хубаво затваряме, а какво отваряме, колко са инвестициите, къде ще бъдат? Какво е финансовото положение на държавата, събират ли се данъците, какво ще стане с бюджета? Планът ни трябва, за да го изхарчим пак за стари плащания в сферата на социалната политика или за нещо, което да отговори на името - растеж, преход, неща които според мен са изключително важни. Аз не виждам министрите в много сфери да са моторите на тези процеси", обясни Борисов и добави, че след оценка на работата на всички министри, някои от тях ще бъдат сменени, но отново след консултации между партньорите. А критиките си казвал на премиера акад. Николай Денков, с когото всяка вечер си говорили.

"Щом блокадите на АМ „Тракия” остават, въпреки подписаното и гласувано споразумение с енергетиците, явно има някакво недоверие", каза още лидерът на ГЕРБ.

„В момента имаме една много силна работеща законодателна власт. Всичко, което се е случило с Украйна мина първо през парламента. В енергетиката по същия начин, за правосъдната реформа също”, поясни Бойко Борисов.

„Ще подкрепим в зала, но не може да си заравяме главата в пясъка за нещата, които не вървят. Именно за това съм критичен, за да се използва времето и да работим още по-добре”, допълни Борисов. "ГЕРБ няма да е партията, която да свали това правителство", категоричен бе той.

По думите му, ако работи добре, правителството може да изкара пълен мандат.

Автор: Весела Бачева