Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КИРИЛ ПЕТКОВ
КИРИЛ ПЕТКОВ

Съпредседателят на ПП Кирил Петков се обърна към протестиращите миньори с призив да седнат на една маса с премиера акад. Николай Денков, а ако той прояви желание - да покани и ПП-ДБ. Според него обаче разговорите не трябва да се водят с партиите по отделно, обясни той на брифинг в парламента. 

"ПП-ДБ ги разбираме. Това са хора, които се страхуват за доходите си, но най-добрият начин да се разреши проблемът, е да се седне на маса. Акад. Денков подаде своята ръка. Както го направиха земеделците, така и те трябва да го направят", смята Петков, визирайки прекратените протести от земеделците. Повечето от исканията на миньорите били в правомощията на изпълнителната власт. ПП-ДБ са готови заедно с Денков, ако счете да ги вземе, да отидат на преговорите. Но правителството трябва да седне с тях, а не отделни политически партии, защото иначе това щяло да политизира ефекта. По време на избори щяло да има само лозунги, но не и решения, смята Петков.

На въпрос дали териториалните планове не е трябвало да бъдат забавени, за да се проведат тези разговори, Петков посочи, че последните 20 г. "най-различни идейни проекти са давани към тези хора, но не им бяха решени проблемите".

"В последния възможен срок, 30 септември, плановете бяха изпратени към Брюксел, знаейки, че тези разговори могат да продължат", оправда се той. И призова:

"Нека се седне веднага на преговори с правителството, за да не се изпуснат тези месеци за допълнителни промени". Според Петков земеделците не са допуснали партии да се заиграват с протеста, дори изгонили "Възраждане".

Може да има общ формат, предложен от правителството, но да не се правят срещи с отделни партии, настоя отново народният представител.