Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никола Райчев избягал с колата на баща си. Снимка Фейсбук
Никола Райчев избягал с колата на баща си. Снимка Фейсбук

18-годишният Никола Райчев, който намушка смъртоносно 21-годишния Ангел Здравков, е отвлякъл момиче през октомври 2021 г. и му е нанесъл лека телесна повреда - замерил го е с мобилен телефон в тялото. Това съобщи окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова. Била е пусната жалба от пострадалото лице за противозаконно лишаване от свобода. Образувано е досъдебно производство и е извършена проверка.

След разследване поради липса на доказателства делото е било прекратено, като в кориците на делото са се намирали данни за лека телесна повреда. Не е била предявена и гражданска претенция от пострадалото момиче. Няма данни за побой, уточни Кузманова. Райчев е учил в Професионалната гимназия по механотехника и електротехника, но е прекъснал през последната година. Според наблюдаващия прокурор Георги Кацаров разпитани са свидетели на инцидента.

Ръководствата на ОДМВР-Пазарджик и Окръжна прокуратура в града дадоха брифинг за медиите

Снимка Диана Милчева
Ръководствата на ОДМВР-Пазарджик и Окръжна прокуратура в града дадоха брифинг за медиите Снимка Диана Милчева

Стана ясно, че двете момчета бегло са се познавали, не са били в една компания и не са били в един приятелски кръг. Във фаталната вечер е имало сприечкване между тях и Никола е нанесъл с нож два удара в тялото на 21-годишния Ангел - едната рана е била нанесена в бедрото отзад, а фаталната - отпред в слабините. След което избягал.

Бил е задържан в района на жп гарата в София около 23.00 ч. Не се е предал сам. Нито е оказал съдействие на полицаите. Срещу задържания е повдигнато обвинение за умишлено убийство, като наказанието за това е 10 до 20 години затвор.