Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КИРИЛ ПЕТКОВ
КИРИЛ ПЕТКОВ

 Минути след публикацията на Кирил Петков, Лена Борислава сподели мнението му отново новата правна комисия за контрол на евросредствата

Опитите на ГЕРБ да дискредитират кабинета Денков в навечерието на местните избори и ротацията ще продължат, но този кабинет и това народно събрание са различни. Моделът ГЕРБ го няма", написа във фейсбук профила си съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. 

"Вчера в правна комисия ГЕРБ и ДПС, подкрепени от Възраждане, гласуваха за създаване на отделна комисия за контрол на евросредства, но:

1) такава комисия вече съществува - като подкомисия, и се оглавява от Деница Николова от ГЕРБ.

2) правейки отделна нова комисия, вместо подкомисия, единственото отваряме още щатове и повишени разходи за заплати за участващите повече депутати. И всичко това защото “загрижените за парите на държавата” депутати от ГЕРБ, начело с Делян Добрев, за пореден път се опитват да ударят редовното правителство с фалшив скандал - този път, свързан с европейските средства. Пореден ПР ход, вместо истинска грижа, пореден мним скандал.

Все пак идват местни избори и крепостите по места трябва да се удържат. Винаги съм бил за прозрачност и за повече контрол върху евросредствата, затова и като министър председател се борех за засилване на самостоятелността на европрокуратурата. В зала ще гласуваме “за” новата комисия, за да обезсмислим очевидния опит на ГЕРБ да каже на черното - бяло.

Опитите на ГЕРБ да дискредитират кабинета Денков в навечерието на местните избори и ротацията ще продължат, но този кабинет и това народно събрание са различни. Моделът ГЕРБ го няма. Ние проблем с прозрачността нямаме. И никога не сме имали.

А що се отнася до защита на държавния интерес при разпределяне на евросредствата, с интерес следя разкритията на г-жа Кьовеши и нейния екип", пише още Петков. 

Вчера предложение за създаване на постоянна парламентарна комисия за контрол върху управлението на средствата от европейските фондове внесоха народните представители Бойко Борисов, Атанас Атанасов и Делян Пеевски. Идеята е да няма "неволни грешки". 

"Всичко ще минава през парламента. Ще прегледаме внимателно тези проекти", коментира в кулоарите на парламента депутатът от ДПС Делян Пеевски.